Rusai sukrėsti. To, kas įvyko vakar, nebuvo nuo pat 2022 m. kovo (Video)  ()

Juoda diena Rusijos aviacijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

To nebuvo nuo 2022 m. kovo – kai per dieną buvo numušti septyni priešo orlaiviai.

Šeštadienį, gegužės 13 d., Rusijos Briansko srityje sudužo du Rusijos karinių oro pajėgų koviniai orlaiviai – „Su-34“ ir „Su-35“ – ir du sraigtasparniai „Mi-8“. Nė vienas įgulos narys neišgyveno: pranešama, kad žuvo devyni kariškiai ir viena vietos gyventoja, kurią sužeidė krintančios nuolaužos.

Oficialių Rusijos gynybos ministerijos komentarų nėra, Briansko srities gubernatorius patvirtino, kad nukrito tik vienas sraigtasparnis – o Rusijos žiniasklaida ir karo korespondentai kelia skirtingas įvykio versijas: nuo gaisro variklio skyriuje iki Ukrainos diversinės žvalgybinės grupės ir toliašaudės artilerijos darbo.

Žinia apie numuštus „Mi-8“, „Su-34“ ir „Su-35“ sukėlė panikos bangą Rusijos „Telegram“ kanaluose. Buvo nueita taip toli, kad imta teigti, jog Rusijos oro pajėgų formuočių štabuose buvo įkurdinti ukrainiečių šnipai ir diversantai.

Socialiniuose tinkluose jie ėmė skųstis, kad karas su Ukraina vyksta „ne pagal planą“, ir kad Rusijos karinė ir politinė vadovybė negalvoja apie savo piliečių saugumą.

„Vyksta karas, o siena nėra saugi. Kaip taip? Ar Kremlius dar neatsibudo?“.

„Eikit, kas norit: ateina, išeina. Bet rikiuotės, paradai, nerūpestingumas“.

„Pragaras. Kada bus įvesta tvarka ir pradės dirbti specialiosios tarnybos?“ – tokius komentarus rusai paliko po pranešimais apie sraigtasparnių ir lėktuvų katastrofas „Telegram“ kanaluose.

Buvęs „DNR gynybos ministras“ Igoris Girkinas (Strelkovas) pirmasis parašė: „Be komentarų“, komentuodamas pranešimus, kad Briansko srityje buvo numušti du sraigtasparniai ir du lėktuvai. Tačiau vėliau jis neištvėrė ir ėmė kritikuoti Rusijos karinę ir politinę vadovybę.

 

„Dideli mūsų aviacijos nuostoliai šiandien Briansko srityje dėl priešo žvalgybinės grupės veiksmų paskatino kai kuriuos tinklaraštininkus sugalvoti genialią ir visiškai netikėtą idėją: su priešo žvalgybinėmis grupėmis reikia kovoti. Bet ar tai nėra ekstremizmas? Juk norint veiksmingai kovoti su jomis, reikia karo padėties. Karo padėtis galioja tik karo atveju. Pas mus nėra jokio karo – pas mus yra „specialioji karinė operacija“, – ironizavo Girkinas.

Darydamas prielaidą, kad karinius sraigtasparnius ir lėktuvus numušė Ukrainos kariškiai, Girkinas pažymi, kad jie dirbo profesionaliai.

Kaip profesionalas – negaliu neįvertinti genialios mūsų ukrainiečių kolegų operacijos… kai per vieną dieną nešiojamosios priešlėktuvinių raketų sistemos priemonėmis buvo sunaikinti 4 oro taikiniai mūsų giliame užnugaryje“, – savo „Telegram“ kanale incidentą komentavo Girkinas.

 

Rusijos karinė ir politinė vadovybė nekomentavo lėktuvų ir sraigtasparnių sunaikinimo Briansko srityje.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(128)
(1)
(127)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: