„Kremlius galėjo sužinoti, ką padarė Prigožinas“: ISW skelbia apie išdavystę  ()

Internete nutekinti slapti Pentagono dokumentai rodo, kad Prigožinas siūlė Ukrainai išvesti kariuomenę iš Bachmuto mainais už Rusijos ginkluotųjų pajėgų koordinates.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„The Washington Post“ teigia, kad Prigožinas prašė Kyjivo išvesti Ukrainos kariuomenę iš Bachmuto ir pažadėjo mainais pateikti Rusijos ginkluotųjų pajėgų pozicijų koordinates. Teigiama, kad Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiasis žvalgybos direktoratas atmetė „Wagner“ vadovo pasiūlymą, nes manė, kad jis gali meluoti.

Pats Prigožinas sureagavo į šią naujieną, apsimesdamas, kad ji yra nerealistiška, o gegužės 15 d. Kremliaus spaudos tarnyba pareiškė, kad „The Washington Post“ tiesiog meluoja.

Tačiau Rusijos Valstybės Dūmos deputatas Viktoras Sobolevas prisiminė, kad Rusijos teritorijoje privačios karinės kompanijos yra uždraustos. Jis „Wagner“ nariams žadėjo nuo 10 iki 15 metų nelaisvės. JAV Karo studijų instituto (ISW) ekspertai neatmeta, kad Prigožinas galėjo bendradarbiauti su Ukrainos žvalgyba ne dėl Putino, o dėl Rusijos gynybos ministerijos, kurią nuolat kritikuoja.

Kodėl Prigožinas išduotų Rusijos ginkluotųjų pajėgų pozicijas? Na, ukrainiečiams atsitraukus jis greitai ir be nuostolių užimtų Bachmutą ir tuo pasigirtų Putinu. Tuo tarpu Rusijos ginkluotosios pajėgos vėl būtų diskredituotos. „Wagner“ ir Rusijos ginkluotųjų pajėgų konkurencija yra akivaizdi ir Prigožinas gali imtis bet ko, kad taptų nugalėtoju.

 

ISW analitikai neatmeta, kad Kremlius įtarė Prigožiną dirbant Ukrainos žvalgybai, todėl „The Washington Post“ skelbta žinia jų nenustebino. Nemažai Kremliaus pareigūnų jau buvo pasiruošę Prigožiną vadinti išdaviku.

Neįvardinti šaltiniai Kremliuje teigia, kad Putino administracija rengia informacinę operaciją, siekdama viešai diskredituoti Prigožiną, tačiau pažymėjo, kad Kremlius greičiausiai nesukels problemų Prigožinui, kol jo samdiniai bus priešakinėse linijose.

Kremlius negali pašalinti ir pakeisti Prigožino kaip faktinio „Wagner“ vadovo, nes tai yra nepriklausoma įmonė, o Prigožinas neužima oficialių pareigų Rusijos vyriausybėje.

(7)
(7)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: