CNN skelbia netikėtą žinią. Smogta į „Patriot“, kuo viskas baigėsi  ()

Naktinės atakos metu nukentėjo „Patriot“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priešlėktuvinių raketų sistema „Patriot“ buvo apgadinta Rusijos raketa gegužės 16-osios naktį.

Tai pranešė CNN, remdamasi neįvardytu JAV pareigūnu.

Pareigūno teigimu, „Patriot“ nesunaikintas, bet apgadintas. Dabar ekspertai vertina oro gynybos sistemos būklę ir sprendžia, ar galima atlikti remontą Ukrainoje. Gali būti, kad oro gynybos sistemą reikės gabenti atgal į JAV restauracijai.

Ukrainos pusė informacijos apie žalą, padarytą „Patriot“ kol kas nekomentuoja. O Rusijos Federacijos gynybos ministerija savo ruožtu tikina, kad kompleksą tariamai sunaikino raketa „Kinžal“.

Yra žinoma, kad šiuo metu Ukrainoje veikia dvi „Patriot“ sistemos. Vieną jų perdavė JAV, antrą – Vokietija ir Nyderlandai.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinių oro pajėgų vadovybės atstovas Jurijus Ihnatas pažymėjo, kad rusai atakas prieš Ukrainą koregavo stebėdami vaizdo įrašus socialiniuose tinkluose ir naudodami vaizdo stebėjimo kameras.

 

Naktį filmuotą medžiagą apie oro gynybos darbą Kyjive socialiniame tinkle paskelbė dainininkė Inna Voronova. Galbūt jos dėka rusai sugebėjo sugadinti „Patriot“ per antrąją raketų salvę. Moteris jau įrašė vaizdo žinutę, kurioje prašo ukrainiečių atleidimo. Teisėsaugininkai į įvykį kol kas nereagavo.

Yra žinoma, kad naktinės atakos metu Ukrainos oro gynyba sugebėjo sunaikinti 18 RF ginkluotųjų pajėgų raketų, tarp jų „Kinžal“ ir „Kalibr“. Taip pat buvo numušti 9 Rusijos atakos dronai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(8)
(13)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: