„Mirtingumas nuo koronaviruso buvo didesnis“. Simonian kviečia rusus į karą su Ukraina (Video)  ()

Simonian įkalbinėja rusus eiti kariauti su Ukraina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis oficialia statistika, nuo COVID-19 Rusijoje mirė beveik 800 tūkst. žmonių, o Ukrainoje Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaikino apie 200 tūkst. okupantų.

Rusijos propagandistė Margarita Simonian paskelbė dar vieną manipuliacinį „perliuką“. Jos kalbos per NTV kanalą fragmentą, kuriame ji ragino rusus „nerūkyti bambukų, o tapti karo didvyriais“, paskelbė „Telegram“ kanalas „Ukraina 365“.

„Vietoj to, kad kaime, taip vadinamai rūkyti bambuką, kur nėra darbo, kur nėra galimybių parodyti save, eiti ten ir grįžti herojais. Taip, rizika gyvybei yra. Bet rizikinga gyventi! (...) Taip, be abejonės rizika gyvybei kare yra didesnė. Iš vienos pusės. Bet, kita vertus, jei pažvelgtume į mirtingumą, pernai sunkiose kovose mirė daug mažiau žmonių nei nuo kovido“, - laidoje kalbėjo M. Simonian.

Į propagandinį karo palyginimą su pandemija savo „Twitter“ paskyroje sureagavo žurnalistas Ilja Šepelinas: „Mirčių skaičius mažesnis nei nuo didžiausios pastarųjų 100 metų epidemiologinės katastrofos? Na, tada normaliai! Jei mirčių skaičius dėl „SVO“ padidės, galėsime pereiti prie palyginimų su viduramžių maru, ispaniškuoju gripu arba Ivano Rūsčiojo valdymo laikotarpiu“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(13)
(3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()