„Vakarai pradės spausti Ukrainą derėtis“. „The Financial Times“ skelbia, kas nutiko  (1)

Ukrainos sąjungininkai baiminasi, kad Vakarų karinė parama artėja prie piko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos sąjungininkai baiminasi, kad Vakarų karinė parama artėja prie piko. Apie tai rašo „The Financial Times“.

Pranešama, kad ypač didelį susirūpinimą kelia būsimi rinkimai JAV, kuri vadinamos pagrindine ginklų tiekėja Ukrainai. Dabar kai kurios Europos sąjungininkės vis labiau abejoja, ar JAV priartės prie 48 mlrd. USD pagalbos paketo, priimto 2022 m.

„Niekas nežino. Negalime išlaikyti tokio paties lygio pagalbos amžinai“, – žurnalistams sakė anoniminis Europos pareigūnas.

Anot jo, dabartinis paramos lygis gali tęstis dar metus ar dvejus. Be to, kaip teigiama medžiagoje, Vašingtonas mano, kad ateinantys penki mėnesiai yra lemiami konflikto baigčiai ir paskutinė reali galimybė Kyjivui pakeisti situaciją fronte.

Apklausos rodo, kad JAV parama Ukrainai mažėja, teigia žurnalistai. Bideno administracija patiria spaudimą, nes amerikiečiai nori, kad pagalba Ukrainai turėtų reikšmingą poveikį mūšio lauke su Rusija.

„Amerikai svarbu pateikti šį karą kaip sėkmingą, taip pat ir vidaus tikslais, siekiant įrodyti, kad visi šie pagalbos paketai buvo sėkmingi Ukrainos pasiekimų atžvilgiu“, – žurnalistams sakė antrasis Europos pareigūnas.

Anot jo, jei Ukraina nepasieks reikšmingos sėkmės iki 2023 metų rugsėjo, tarptautinė bendruomenė gali pradėti daryti spaudimą Vakarams, kad jie įtikintų Kyjivą derėtis su Maskva. Leidinys rašo, kad Vakarai dabar tikisi, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas atneš didelių sėkmių, kurios privers Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną susitarti dėl vienokia ar kitokia Ukrainai naudingų taikos sąlygų.

 

„Žinutė [Kyjivui] iš esmės yra ta, kad tai yra geriausia, ką jis gaus“, – sakė kitas šaltinis.

Anot jo, JAV biudžetas nebeturi tokio lankstumo, koks buvo anksčiau. Vašingtonas negali nuolat „išrašyti čekių“, o Europos ginklų gamyklos jau dirba visu pajėgumu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(7)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: