[ŽT] Pavirto tikra tvirtove: kokius ginklus rusai laiko Zaporižios AE?  ()

Rusų okupantai pavertė Zaporižios Atominę Elektrinę karine baze.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Branduolinės energetikos ekspertė Olga Košarna teigia, kad taip rusai ruošiasi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimui. „ZAE paversta tikra karine baze. Ten pastatyti įtvirtinimai, ant stogų įrengtos šaudymo pozicijos su priešlėktuvinėmis sistemomis, aikštelėje - elektroninės karybos technika“, – sakė ji.

Košarna pažymėjo, kad gegužės 5 ir 6 dienomis įsibrovėliai evakavo Energodaro gyventojus į Krymą ir Rusiją. Elektrinės personalas nebuvo evakuotas, bet darbuotojams draudžiama bendrauti, jie neturi jokių telefonų, patiria rusų psichologinį spaudimą.

Branduolinės energetikos ekspertė pabrėžė, kad Zaporižios atominės elektrinės personalas yra verčiamas pasirašyti sutartis su Rusijos Federacija. Balandžio mėnesį Rusija paskelbė, kad gegužę Zaporižios AE dirbs daugiau nei 4000 darbuotojų, tačiau iš tikrųjų jų nėra nė 3000.

 

„Kritiškai sumažinus personalą, nepavyko atlikti įprastinės priežiūros, tikrinti įrangą, kuri turi būti tikrinama pagal grafiką. Atsarginių dalių logistikos grandinės buvo sunaikintos. Rizika auga kiekvieną dieną“, – pabrėžė Olga Košarna.

(3)
(21)
(-18)

Komentarai ()

Susijusios žymos: