Aukščiausiasis Teismas patvirtino „mirtiną“ sprendimą Rusijos kariuomenei  ()

Putino įsakymu okupantams atimta teisė pasiduoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš rusų karių atimta teisė pasiduoti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Rusijos Aukščiausiasis Teismas nusprendė, kad kariai turi teisę pasiduoti tik sužeisti.

Apie tai nuspręsta Rusijos Aukščiausiojo Teismo plenarinėje sesijoje.

Pažymima, kad Rusijos armijos karys bus laikomas nusikaltėliu, jei pasiduos savanoriškai, jei bus „galimybė priešintis“. Jis neturi teisės pasiduoti, net jei yra visiškai apsuptas. 

„Jei karys dėl savo fizinės būklės negali išvengti suėmimo, jo faktinis paėmimas į nelaisvę priešui nesudaro šio nusikaltimo sudėties (pavyzdžiui, kario suradimas bejėgiškos būklės, taip pat ir dėl sunkios žaizdos ar kontūzijos)“, - sakoma Rusijos Aukščiausiojo Teismo plenarinės sesijos nutartyje. Be to, kariškis gali būti atleistas nuo baudžiamojo persekiojimo, jei jis pabėga iš nelaisvės.

 

Nuo 2022 m. rugsėjo Rusija riboja savo karių galimybę išgyventi: savanoriškas pasidavimas, dezertyravimas ar atsisakymas dalyvauti kare prilyginamas 10 metų kalėjimo.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(10)
(16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()