Prigožinas paskelbė apie Bachmuto užėmimą: ką apie tai sako Ukraina? (Video)  ()

Ukraina pakomentavo Prigožino pareiškimą dėl visiško Bachmuto užėmimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Ukrainos gynybos ministro pavaduotojos Hannos Maliar, mieste tęsiasi smarkūs mūšiai. Tuo tarpu samdiniai jau švenčia pergalę ir kaltina Šoigu ir Gerasimovą, kad šie neleido jiems kovoti.

Gegužės 20 d. Prigožinui pareiškus, kad Bachmutas buvo užimtas, Ukrainos gynybos ministerija ir ginkluotosios pajėgos šią informaciją paneigė.

Taigi gynybos ministro pavaduotoja Hanna Maliar savo „Telegram“ kanale pareiškė, kad mieste tęsiasi smarkios kovos, ir paneigė informaciją apie tai, kad „Samolioto“ rajoną užėmė Rusijos samdiniai. Tačiau, kaip pažymėjo viceministrė, padėtis mieste yra kritinė.

„Mūsų kariai laiko gynybą „Samoliot“ rajone. Kol kas mūsų gynėjai kontroliuoja tam tikrus srities pramonės ir infrastruktūros objektus bei privatų sektorių“, - sakė Maliar.

Kartu Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Rytų grupės atstovas Sergejus Čerevatis pažymėjo, kad priešas daro informacinius „metimus“, nes jau devynis su puse mėnesio nesugeba užimti gyvenvietės ir patiria didžiulius gyvosios jėgos nuostolius.

„Mūsų daliniai stovi pietvakarinėje miesto dalyje. Gina šias mūsų pozicijas ir neleidžia priešui jų užimti“, - sakė Čerevatis.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(2)
(12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: