Prie Bachmuto mėsmalė. Ukraina supa rusus  ()

Rusų įsibrovėliai nesugebėjo apsupti Bachmutą ir prarado dalį šalia miesto dominuojančių aukštumų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų įsibrovėliai nesugebėjo apsupti Bachmutą ir prarado dalį šalia miesto dominuojančių aukštumų. Apie tai  gegužės 21 d., socialinėje žiniasklaidoje pranešė Ukrainos gynybos viceministrė Hanna Maliar.

„Tai yra mūsų kariuomenės veržimasis priemiesčiuose palei flangus, kuris tęsiasi ir dabar, labai apsunkina priešo buvimą Bachmute“, – aiškino pareigūnė.

Anot Krašto apsaugos ministerijos vadovo pavaduotojos, Ukrainos ginkluotosios pajėgos paėmė miestą į pusiau apsuptį ir puola priešo karius. Rusijos kontroliuojamoje Bachmuto dalyje okupantai priversti gintis. „Mūsų gynėjai kontroliuoja pramonės ir infrastruktūros objektus bei privatų Bachmuto sektorių Samoleto rajone“, – informavo Maliar.

Situaciją Bachmuto kryptimi taip pat komentavo leidinio „Suspilnė“, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Rytų grupės atstovas Serhijus Čerevatijus.

„Priešas kasdien naikina didžiuliais artilerijos ir aviacijos smūgiais (Bachmutas – red.), o mūsų daliniai praneša, kad padėtis labai sunki. Pietvakarinėje miesto dalyje mūsų kariškiai laiko įtvirtinimus ir kelias patalpas. Vyksta sunkios kovos“, - sakė jis.

 

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atstovas pareiškė, kad Rusijos Federacija Bachmutui teikia per daug simbolinės reikšmės. Jis patikino, kad miestas nebuvo visiškai užgrobtas priešo. Tačiau pranešėjas pažymėjo, kad jis yra sunaikintas ir neturi nei karinės, nei politinės reikšmės.

„Per 9 mėnesius paimti rajono centrą – nepaėmė. Stengiamės spausti flangus, nepalikti jų ramybėje ir, esant galimybei, kontratakuoti“, – sakė Čerevatijus.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(0)
(51)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: