[ŽT] „Sutriuškinkime Rusiją!“ Skamba visa Europa, ką paskelbė Čekijos prezidentas (Foto)  (1)

„Mūsų istorinė patirtis, apie kurią šiandien kalbame, turėtų būti mūsų motyvas.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čekijos prezidentas paragino sutriuškinti Rusiją. Petras Pavelas tai pasakė per nacių persekiojimo aukų atminimą, kuris vyko Terezino nacionalinėse kapinėse, praneša iDNES.

Norėčiau paraginti neapleisti bendrų pastangų sutriuškinti Rusiją Ukrainoje ir taip atmesti tarptautinės tvarkos taisyklių pažeidimą, kurio liudininkais esame. Mūsų istorinė patirtis, apie kurią šiandien kalbame, turėtų būti mūsų motyvas. Teisinga tai prisiminti ir susieti su šiandienine situacija. Tik taip galime išvengti praeities klaidų kartojimo“, – sakė Čekijos lyderis.

Karo metu per Terezinštatą (Terezino getą) perėjo daugiau nei 155 000 žydų iš visos Europos. Daugiau nei 35 000 iš jų mirė pačiame gete, o apie 80 000 buvo išsiųsti į Aušvicą, kitas koncentracijos stovyklas ir buvo nužudyti.

 

1941 m. naciai sukūrė Terezino getą kaip žydų koncentracijos ir laikymo stovyklą pakeliui į mirties stovyklas. Bet getas buvo skirtas ir kitam, klastingam tikslui: apgauti pasaulį ir paslėpti tikruosius deportacijų padarinius, parodant pavyzdinę žydų gyvenvietę. Getas netgi buvo pagražintas prieš Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus narių apsilankymą 1944 metais. Po palankių inspektorių atsiliepimų kaliniai buvo išsiųsti tiesiai į Aušvicą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(76)
(1)
(75)

Komentarai (1)