[ŽT] Putino armija susprogdino užtvanką. Tūkstančiams žmonių gresia potvynis (Video)  (1)

Nuo plataus masto invazijos pradžios Rusijos kariuomenė sistemingai bandė sugriauti Karlivkos rezervuaro užtvanką, smogdama į konstrukcijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gegužės 25 dieną raketos vis dėlto pasiekė savo tikslą – užtvanka buvo sunaikinta. Tūkstančiams žmonių gresia potvynis. Filmuotą medžiagą apie Rusijos kariuomenės agresijos pasekmes skelbia kanalas „Ukraina 365“.

Donecko srities karinės administracijos vadovas Pavelas Kirilenko rašo, kad valdžia buvo pasiruošusi tokiai provokacijai. Operatyvinės ir gelbėjimo tarnybos jau dirba vietoje. Halicnivkos, Želanojės-1 ir Želanojės-2 kaimų gyventojai buvo įspėti apie galimą evakuaciją.

„Telegram“ kanalas Maskvoje rašo, kad užtvanką, esančią 20 km nuo Donecko ir 10 km iki fronto linijos, įsibrovėliai galėjo sunaikinti UMPK pagalba. Smūgio tikslas buvo sutrikdyti tiekimą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų fronto linijai.

„Ironiška, bet lygiai prieš 13 mėnesių, 2022 m. balandžio 25 d., Rusijos gynybos ministerija pareiškė: „Nacionalistų batalionai užminavo Karlivkos rezervuaro užtvanką „DLR“, grasindami užtvindyti 10 000 žmonių“, – kanalas priminė apie įsibrovėlių melą.

Beje, 1941 metų rugpjūčio 18 dieną besitraukianti sovietų kariuomenė maždaug tą patį padarė su kitu vandens telkiniu Ukrainoje. Jie išjungė Dniepro hidroelektrinę, o paskui susprogdino jos užtvanką. Įsakymas buvo toks slaptas, kad net hidroelektrinėje stovėję padaliniai nebuvo įspėti apie gresiantį sprogimą. Nuo 20 000 iki 100 000 žmonių tapo barbariško Kremliaus sprendimo aukomis. Dauguma žuvusiųjų civiliai. Tai nepadarė jokios pastebimos žalos vokiečių kariuomenei.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(59)
(-40)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: