FSB gavo įsakymą žudyti. Skelbiama, ką padarė „Storm Z“ dalinys  ()

Rusijos saugumo pajėgos ieško iš okupuoto Lysyčansko į Rusijos Federaciją pabėgusių kelių dešimčių „Storm Z“ būrio užverbuotų nuteistųjų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šią informaciją patvirtino žmogaus teisių gynimo organizacijos „Gulagu.net“ vadovas Vladimiras Osečkinas.

Žinoma, kad nuteistieji pabėgo iš okupuoto Lysyčansko, kur buvo rengiami dalyvauti kovinėse operacijose prieš Ukrainą. Jie nušovė „LLR valstybės saugumo ministerijos“ prižiūrėtoją ir išvyko į Rusiją.

Incidentas įvyko gegužės 24 d. Iki šiol bėgliai nebuvo surasti.

„Žinia atėjo iš kelių šaltinių iš karto. Apie 40 (vieni praneša apie 39, kiti – apie 43) buvusių griežtojo režimo kolonijos kalinių pabėgo iš stovyklos Lysyčanske. Jie buvo atvežti į Luhansko srities teritoriją ... iš kelių (Rusijos – red.) regionų, kad būtų apmokyti ir dalyvautų kare prieš Ukrainą ... Jie paliko mokymų stovyklą su ginklais ir karinėmis uniformomis automobiliais ir ... atvyko į Rostovo srities teritoriją“, - sakė Osečkinas.

Žinoma, kad dėl perbėgėlių buvo paskelbta parengtis Rusijos federalinės saugumo tarnybos specialiosioms pajėgoms Rostovo srityje. Pasak žmogaus teisių gynėjo, Rusijos teisėsaugininkams buvo įsakyta naikinti iš Ukrainos teritorijos išvykstančius bėglius.

 

Duotas įsakymas šaudyti, gyvų neimti. Tam, kad būtų padaryta demonstracija. Kad ateityje niekam nekiltų mintis tokiu būdu „įskaudinti“ V. Putiną, Gynybos ministeriją ir Federalinę kalėjimų tarnybą. De facto apie 40 rusų, kurie nenorėjo likti „XXI a. gulago“ įstaigose ir nenorėjo kovoti prieš Ukrainą, dabar gali būti nužudyti saugumo pajėgų įsakymu“, - sakė Osečkinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(7)
(42)

Komentarai ()