[ŽT] „Gazprom“ sargybiniai bus išsiųsti į karą. Nutekėjo slaptas Putino įsakymas  ()

Didžiausių Rusijos Federacijos valstybinių korporacijų įsteigtos Rusijos saugumo firmos siunčia savo darbuotojus į karą prieš Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai teigiama naujienlaiškyje „The Wall Street Journal“.

Laikraštis rašo, kad Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas esą nenori pradėti naujos didelio masto mobilizacijos po projekto 2022 m. rudenį, o vietoj to Kremlius iš dalies perdavė verbavimą privačiam sektoriui ir bendrovėms, kurios priklauso nuo nuolatinių valstybinių sutarčių.

„Pastaraisiais mėnesiais valstybinės įmonės, tokios kaip „Gazprom“, šiam tikslui įsteigė privačius apsaugos padalinius, o esamos apsaugos įmonės, kontroliuojamos buvusių Rusijos kariuomenės karininkų, įdarbino naujų narių. Jos iš dalies imituoja „Wagner“ teroristų grupuotę, tačiau yra mažesnio masto, nors tikrai demonstruoja lojalumą V. Putinui, mesdamos žmones į fronto liniją“, - pažymi žurnalistai.

 

Pabrėžiama, kad remiantis viešais darbo skelbimais tokios grupės savo naujokams moka gerokai didesnius atlyginimus, nei gauna „Wagner“ kariai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(7)
(5)
(2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()