Paskelbta generolo Syrskio paieška. Kas nutiko?  ()

Maskva ieško dviejų kariuomenės vadų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepavykus laimėti karo prieš Ukrainą, Rusija bando biurokratiškai „nugalėti“ priešą. Maskva jau paskelbė apie ieškomus du kariuomenės vadus: vyriausiąjį vadą Valerijų Zalužną ir Ukrainos sausumos pajėgų vadą Oleksandrą Syrskį.

Abiejų pavardės pasirodė Rusijos Federacijos vidaus reikalų ministerijos paieškos duomenų bazėje, apie tai tapo žinoma gegužės 30 d.

Prie Syrskio pavardės nenurodytas straipsnis, dėl kurio jis ieškomas. Tačiau anksčiau Kremliaus kontroliuojamas Rusijos Federacijos tyrimų komitetas apkaltino Ukrainos karo vadus „išpuoliais prieš civilius gyventojus ir civilinę infrastruktūrą“.

Syrskis, kaip ir Zalužnas, yra vienas pagrindinių Putino režimo priešų. Rusijos agresijai jis priešinasi nuo 2014 metų. 2022 metų vasario–kovo mėnesiais generolas pulkininkas vadovavo Kyjivo gynybai. Būtent jam vadovaujant kariai apgynė sostinę ir privertė rusų užpuolikus bėgti, už tai Syrskiui buvo suteiktas Ukrainos didvyrio vardas.

Tų pačių metų rugsėjį Syrskis pakartojo savo sėkmę. Charkivo srityje jis vadovavo galingam gynybos pajėgų kontrpuolimui, dėl kurio Rusijos gynyba buvo pralaužta ir žlugo. Tada regionas buvo išlaisvintas nuo rusų įsibrovėlių.

 

Syrskis dalyvauja ginant Bachmutą, kuris tapo Rusijos Federacijos okupacinės armijos mėsmale. Per pastarąjį pusmetį ten buvo sunaikintos stipriausiai pasirengusios Rusijos karinėspajėgos, tai pripažįsta net aršiausi Z-patriotai ir „Wagner“ lyderis Jevgenijus Prigožinas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(8)
(35)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: