[ŽT] Tiesiai iš karo zonos: patarimai, kaip apsisaugoti nuo raketų smūgių keliamo pavojaus (Video)  ()

Vien gegužę Rusija 21 kartą atakavo Ukrainą sparnuotomis ir balistinėmis raketomis, taip pat bepiločiais orlaiviais-kamikadzėmis. Ukrainiečiai raginami nepasikliauti tik oro antskrydžių signalais ir patikrinti savo priedangas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „24 kanalui“ pasakojo Ukrainos saugumo ir bendradarbiavimo centro vadovas, karo ekspertas Sergejus Kuzanas. Anot jo, ukrainiečių oro gynybos sistemai balistine trajektorija krintančios raketos buvo ir išlieka didžiausiu pavojumi.

Būtent tokiomis „Iskander-M“ raketomis Rusija birželio 1 d. atakavo Kyjivą. S. Kuzanas paragino žmones neignoruoti oro antskrydžių perspėjimų, nes rusai gali paleisti ir balistines ir sparnuotąsias raketas. Neverta tikėtis, kad internete galima pamatyti, kokios rūšies raketos atskrenda.

„Bent jau reikia laikytis dviejų sienų taisyklės, o geriausia – nusileisti į slėptuvę. Iš anksto patikrinkite savo vonios kambarį, slėptuvę namuose, kad ši patalpa būtų izoliuota bent dviem sienomis. To pakaks apsisaugoti nuo skeveldrų“, – sakė Ukrainos saugumo ir bendradarbiavimo centro vadovas.

 

Anot jo, Ukrainoje yra nedaug ginklų, kurie apsaugotų nuo balistinių raketų. Tokias raketas gali numušti tik priešlėktuvinių raketų sistemos „Patriot“ ir SAMP-T. Tuo pačiu tikimasi tokių sistemų sulaukti kur kas daugiau. Rusai taip pat tai žino ir nesiliauja bandę prasiveržti pro Ukrainos priešraketinę gynybą.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(0)
(10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: