Skelbiama sensacija. „Pirmieji Leopardai stojo į mūšį“  ()

Novodoneckoje gyvenvietės rajone Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojai metė į mūšį tankus „Leopard“, rašo Aleksandras Chodakovskis. Iš viso buvo matyti iki 30 tankų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-06 Skelbiama sensacija. „Pirmieji Leopardai stojo į mūšį“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokiečių tankai „Leopard“, kuriuos parūpino Vakarų sąjungininkai, pirmą kartą buvo pastebėti fronto linijoje per kautynes ​​Novodoneckoje gyvenvietės rajone, esančioje 30 km į vakarus nuo Vuhledaro. Tai birželio 5 dieną paskelbė RF ginkluotųjų pajėgų bataliono „Rytai“ vadas Aleksandras Chodakovskis.

Anot jo, gynybos pajėgų daliniai pradėjo aktyviai veikti šia kryptimi Novodoneckoje rajone, taip pat prie Velikonovoselovkos. Kartu Chodakovskis pripažino, kad padėtis Rusijos pajėgoms yra sunki.

„Pirmą kartą leopardai buvo pastebėti mūsų taktinėje zonoje. Kaip ir tikėjausi vakar, užuodęs sėkmę, priešas išmes į mūšį papildomų pajėgų“, - rašė jis.

Tuo pat metu Chodakovskis patikslino, kad Novodoneckoje srityje užfiksuota iki 30 vienetų Ukrainos tankų.

Kai kurie Rusijos karo korespondentai taip pat rašo apie įsibrovėlių „sudėtingą padėtį“ šioje srityje. Anot priešo, Ukrainos gynėjams pavyko užimti pozicijas šiauriniame Novodoneckoje pakraštyje ir ten įsitvirtinti.

„Tiesą sakant, priešas sugebėjo prasiskverbti mažiausiai į dviejų kilometrų gylį į mūsų anksčiau kontroliuojamą teritoriją ir įsitvirtinti gyvenvietės pakraščiuose“, – rašė propagandistas Semjonas Pegovas ir pridūrė, kad šioje srityje susidarė kritinė padėtis.

 

Atkreipkite dėmesį, kad priešo ataskaitose nenurodoma, kurie tankai – „Leopard“ ar „Leopard 2“ – įsitraukė į mūšį šiame fronto sektoriuje. Be to, paskelbimo metu oficialūs Ukrainos šaltiniai šios informacijos nepatvirtino.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(207)
(5)
(202)

Komentarai ()