Australijos naikintuvai gali smogti Rusijai. Skelbiama netikėta žinia  ()

Žurnalistų teigimu, Sidnėjus, Vašingtonas ir Kijevas jau diskutuoja apie galimybę aprūpinti ginkluotąsias pajėgas lėktuvais, kuriuos anksčiau buvo planuota išsiųsti į sąvartyną.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-06 Australijos naikintuvai gali smogti Rusijai. Skelbiama netikėta žinia  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Australija, Jungtinės Amerikos Valstijos ir Ukraina derasi dėl galimo amerikiečių naikintuvų F/A-18 „Hornet“ tiekimo Kijevui. Tai birželio 6 d., remdamasis savo šaltiniais, pranešė „The Australian Financial Review“.

Leidinys pažymi, kad kalbama apie 41 Australijos karališkųjų oro pajėgų lėktuvą, kurį anksčiau buvo planuota tiesiog nurašyti.

Kaip pastebi žurnalistai, tokiu būdu Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio prašymas dėl kovinės aviacijos gali būti iš dalies patenkintas.

Taip pat pranešama, kad Vašingtonas, neseniai patvirtinęs amerikietiškų naikintuvų tiekimą iš kitų šalių į Ukrainą, buvo „palankus“ iniciatyvai perduoti F/A-18 „Hornet“ Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.

 

F/A-18 „Hornet“ yra amerikiečių naikintuvas-bombonešis ir atakos lėktuvas, sukurtas aštuntajame dešimtmetyje. Tai yra pagrindinis JAV karinio jūrų laivyno kovinis lėktuvas ir naudojamas daugelyje šalių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(137)
(3)
(134)

Komentarai ()