Skelbiamas Rusijos dalinys, kuris sukėlė tikrą katastrofą Ukrainoje  ()

Ukrainos Nacionalinio saugumo tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas atskleidė, kuris rusų dalinys susprogdino Kachovkos hidroelektrinę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-06 Skelbiamas Rusijos dalinys, kuris sukėlė tikrą katastrofą Ukrainoje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mes neturime nieko bendra su sprogimu, kad ir ką jie sakytų Kremliuje“, – sakė Danilovas, komentuodamas Rusijos prezidento spaudos sekretoriaus Dmitrijus Peskovo žodžius, kad Ukraina tariamai surengė „sabotažą“ ir pati susprogdino Kachovkos HE.

Pasak Nacionalinio saugumo tarybos sekretoriaus, tokie Rusijos kaltinimai yra ne kas kita, kaip bandymas nusikratyti atsakomybės už teroro aktą ir pateisinti savo karines nesėkmes.

„Jie dūsta iš pykčio, nes negali išspręsti šio klausimo karinėmis priemonėmis. Jie dabar prisigalvoja visokių nesąmonių, kurios neturi patvirtinimo. Pirma, deja, HE nuo praėjusių metų kovo yra kontroliuojama Rusijos okupantų, todėl man sunku pasakyti, ką šis žmogus sako. Aš jau pripratau, kad šis žmogus su ūsais pasakoja kažkokias nesąmones, pateisindamas agresiją, kurią daro mūsų šalies atžvilgiu. Antra, žinojome, kad praėjusį rudenį jie ten padėjo sprogmenis ir ką tik nusprendė juos panaudoti, kad sutrukdytų mūsų kontratakai,“ – sakė Danilovas.

Kartu jis patvirtino informaciją, kad teroro išpuolį Kachovkos HE įvykdė 205-oji Rusijos motorizuotųjų šaulių brigada. „Jie buvo tie, kurie ten buvo ir kontroliavo situaciją iki šiandien 2.50 val., kai įvykdė šį sprogdinimą. Tai teroro aktas ne tik mūsų šaliai, bet ir visam pasauliui... Šios nelaimės pasekmės bus itin sunkios“, – pažymėjo Danilovas.

 

205-oji Rusijos motorizuotųjų šaulių brigada savo oficialiame „Telegram“ puslapyje praėjusį rudenį sakė, kad jei Ukrainos pajėgos nenustos veržtis, jie susprogdins Kachovkos hidroelektrinę. Tuo metu Ukraina po truputį išvadavo Chersoną ir rusus tai įsiutino. Jie teigė, kad užtvanka yra užminuota ir bus susprogdinta, kad ukrainiečiai negalėtų veržtis toliau.

(14)
(4)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: