„Tai šūvis į sau koją“. Kaip Kachovkos HE sugriovimas paveiks Ukrainos kontrpuolimą  ()

Serhijaus Grabskio teigimu, okupantai padarė sau „meškos paslaugą“ susprogdinę užtvanką, nes ginkluotųjų pajėgų prasiveržimo į Azovo jūros pakrantę atveju ši teritorijos dalis iš tikrųjų bus užblokuota.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-06 „Tai šūvis į sau koją“. Kaip Kachovkos HE sugriovimas paveiks Ukrainos kontrpuolimą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kachovkos HE sunaikinimas nepakeis Kijevo karinės vadovybės planų dėl kontrpuolimo Ukrainos pietuose. Tai antradienį, birželio 6 d., komentare „RBK Ukraina“ pranešė karo ekspertas Serhijus Grabskis.

„Tai niekaip neturės įtakos mūsų puolimo veiksmams. Nes reikia suprasti, remiantis ta situacija, fronto linijos konfigūracija, kad niekas nesiruošė atlikti jokių puolimo veiksmų Dniepro upe. Nes tai sudėtinga operacija. Priešas šovė sau į koją. Nes sukūrė sau tokią grėsmę“, – pažymėjo ekspertas.

Anot jo, rusų okupantai susikūrė sau problemą, nes vanduo pirmiausia panardins visus jų įtvirtinimus kairiajame Dniepro krante, nes potvynis atslūgs po dviejų ar trijų dienų.

„Jis yra žemesnis nei dešinysis krantas, todėl pagrindinė potvynių zona yra būtent kairiajame krante, kuris yra okupuotas“, – sakė Grabskis.

 

Taip pat, pasak karo eksperto, okupantai negali atlikti jokių puolamų veiksmų, nes apsiskaičiavo suprasdami, kad vietoj sąlyginio saugumo užsiblokavo patys.

„Todėl, apsisaugodami, kaip jie gali galvoti, „nuo galimo priešo veržimosi“, jie, priešingai, iš tikrųjų apsunkino savo padėtį. Mūsų pajėgų proveržio link Azovo jūros pakrantės metu, ši dalis iš tikrųjų bus užblokuota“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(0)
(50)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()