Kremlius tyliai pasiruošė. Skelbiama netikėta žinia, ką padarė likus vienai savaitei iki Kachovkos HE sprogimo  ()

Atitinkamą Rusijos vyriausybės dekretą pasirašė Rusijos ministras pirmininko Mišustinas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-06 Kremlius tyliai pasiruošė. Skelbiama netikėta žinia, ką padarė likus vienai savaitei iki Kachovkos HE sprogimo  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Likus savaitei iki Kachovkos hidroelektrinės sprogimo, Rusijos valdžia leido netirti „nelaimingų atsitikimų, įvykusių dėl karo veiksmų“ ir teroristinių išpuolių prieš pavojingus objektus, ypač hidroelektrines. Apie tai rašo Rusijos opozicijos leidinys „The Insider“, skelbia Censor.NET.

Atitinkamas Rusijos vyriausybės dekretas Nr.873, pasirašytas Rusijos ministro pirmininko Mišustino, įsigaliojo gegužės 31 d.

Dokumente yra punktas dėl nelaimingų atsitikimų, kuriame nurodyta: „iki 2028 m. sausio 1 d. pavojingų gamybinių objektų avarijų ir hidrotechnikos statinių avarijų, įvykusių dėl karo veiksmų, sabotažo ir teroro aktų, techninis tyrimas neatliekamas“.

 

Dokumente taip pat yra punktų, nurodančių, kad iki 2023 m. rugsėjo 1 d. ir iki 2024 m. kovo 1 d. „DLR, LLR“, Zaporižios ir Chersono regionuose esančiose patalpose, dalis federalinių įstatymų „Dėl pramoninės saugos“  ir „Dėl hidrotechnikos statinių saugos“ negalioja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(18)
(-7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: