„Buvau zombis.“ Garsus Rusijos aktorius drebina Rusiją, nori „pasiduoti“ SBU  ()

Garsus aktorius nori būti reabilituotas už praeities klaidas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos aktorius Aleksejus Paninas, pasisakęs prieš karą Ukrainoje 2022 metais ir su vyriausia dukra palikęs Rusijos Federacijos teritoriją, specialiu pareiškimu kreipėsi į Ukrainos saugumo tarnybos vadovą, praneša Dialog.UA, su nuoroda į jo „Telegram“ kanalą.

Paninas pripažįsta savo 2014 metais padarytas klaidas, ypač spektaklį aneksuotame pusiasalyje su fraze „Krymas yra mūsų“, taip pat prašo jį išbraukti iš Ukrainos „juodųjų sąrašų“. Be to, jis pareiškia, kad yra pasirengęs atskristi į Ukrainą ir asmeniškai susitikti su teisėsaugos pareigūnais, taip pat duoti pasiaiškinimą teisme dėl savo realibitacijos.

„Kreipčiausi į Volodymyrą Aleksandrovičių Zelenskį, bet, deja, mes nepažįstami, todėl apskritai tai pasirodė juokinga istorija... 2014 m. Ukrainoje man buvo iškelta baudžiamoji byla dėl kėsinimosi į šalies teritorinį vientisumą“, – prisiminė Paninas.

Faktas yra tas, kad prieš 9 metus, kai Rusijos Federacija, pažeisdama visus susitarimus su Ukraina dėl bendradarbiavimo, užgrobė Krymo autonominę respubliką, Paninas pasidavė šiai imperinei bangai Rusijoje ir  į kameras kartojo frazę „Krymas yra mūsų“. Be to, tuomet jis nuogas „kultūringai ilsėjosi“ Kryme, demonstravo Rusijos trispalvę ir visaip reiškė džiaugsmą, dėl kurio dabar gailisi.

„2014 metais dėl savo kvailumo ir apsvaigęs nuo alkoholio turėjau neapdairumo lakstyti su Rusijos vėliava ir šūkauti: „Krymas mūsų.“ Nuoširdžiai gailiuosi, kad buvau toks pat, kaip daugelis rusų, buvau zombis. Rusijoje man iškelta baudžiamoji byla, esu ieškomas, nes nuo pirmos karo dienos nepalaikiau žudiko ir nusikaltėlio Putino“, – sakė Paninas.

 

Aktorius tvirtina, kad jis to siekia be jokių apskaičiavimų, jam nereikia jokių materialinių turtų: nei būsto, nei darbo, bet jis tiesiog nori, kad ukrainiečiai jo nelaikytų priešu.

„Iki šiol Ukrainoje esu įtrauktas į grėsmingų asmenų sąrašą. Esu tikras, kad tai klaida“, – pabrėžė jis.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(12)
(45)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: