[ŽT] Rusai paskelbė sprogdinantį video. Prieštankinių raketų sistema šauna į „Leopard 2“. Kas nutiko? (Video, foto)  ()

Propagandistai dirba išsijuosę: sunaikinti pirmi „Leopard“ tankai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų propagandistai tvirtina, kad sunaikino pirmuosius „Leopard“ tankus, tačiau pasirodė, kad tai žemės ūkio technika. Kaip įrodymą rusai paskelbė vaizdo įrašą, kuriame įsibrovėliai iš prieštankinių raketų sistemos šauna į kažkokį judantį taikinį. Teigta, kad šis tikslas neva yra „Leopard 2“, kuris jau pasirodė Ukrainoje.

Kremliaus „Komsomolskaja Pravda“ „karo žurnalistas“ Aleksandras Kocas savo „Telegram“ kanale netgi pabrėžė, kad tai, anot jo, pirmasis patvirtinimas, kad rusai sunaikino vokiečių tanką. Tačiau žinutė netrukus dingo.

Savo ruožtu OSINT bendruomenė socialiniame „Twitter“ tinkle įrodė, kad filmuotoje medžiagoje yra ne tankas, o žemės ūkio technika, kuri tik vadinasi „Leopard“.

„Įranga ne tik neprimena tankų, bet iš tikrųjų yra nekalta žemės ūkio technika – purkštuvas ir kombainas“, – rašoma bendruomenės pranešime.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(5)
(34)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: