[ŽT] „Yra tik vienas būdas.“ Skelbiama, kaip buvo sunaikinta Kachovkos HE  ()

Skelbiama, kaip buvo sunaikinta Kachovkos hidroelektrinė.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-07 [ŽT] „Yra tik vienas būdas.“ Skelbiama, kaip buvo sunaikinta Kachovkos HE  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kachovkos hidroelektrinės užtvankos fiziškai neįmanoma sunaikinti iš išorės apšaudant. Stotį užminavo rusai ir būtent jie ją susprogdino.  Tai pareiškė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, vaizdo ryšiu kreipdamasis į Bukarešto devynių aukščiausiojo lygio susitikimo dalyvius.

Pasak prezidento, „Rusija susprogdino masinio ekologinio naikinimo bombą.“

Kad Kachovkos hidroelektrinę susprogdino rusai Berlyne įsikūrusio Rytų Europos studijų centro direktorius Dmitrijus Stratievskis sakė „BILD rusų kalba“.

„Jau turime pirmųjų duomenų ir pirmųjų įrodymų apie Rusijos dalyvavimą. Kenkimas kilo iš vidaus. Ir jei įjungsime elementarią logiką ir pažvelgsime į turimus vaizdo įrašus ir filmuotą medžiagą apie Kachovkos hidroelektrinę, pamatysime, kad ji buvo gerai saugoma. Tiesą sakant, Rusijos pusė jos neslėpė. Jei tai būtų buvę tariami ukrainiečių diversantai, kažkokia diversinė grupė, rusai būtų greitai mums parodę likviduotų sargybinių lavonus ir kamerų įrašus“, - sakė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(1)
(14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: