Lazeriniai ginklai, galintys sunaikinti tankus. Kas žinoma (Video)  ()

Pasaulyje jau yra pakankamai galingų lazerių, galinčių sunaikinti bepiločius orlaivius, lėktuvus ir raketas, tačiau šarvuočius pramušti yra daug sunkiau. Bet Australijos valdžia tiki projekto sėkme ir skyrė jam 8,74 mln. dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Australijos vyriausybė pavedė „QinetiQ Australia“ sukurti didelės energijos lazerinį ginklą, galintį mūšio lauke sunaikinti tankus. Projekto detales pranešė šalies gynybos ministerija.

Agentūra pasirašė 12,9 mln. Australijos dolerių (8,74 mln. USD) sutartį su „QinetiQ“, kad įmonė sukurtų ir pagamintų lazerinės gynybos sistemos prototipą, kurį kariuomenė galėtų naudoti įvairiose kovinėse aplinkose. Bendrovė prie projekto dirbs kartu su vyriausybės Gynybos mokslo ir technologijų grupe (DSTG).

Didelės energijos lazeriai yra viena iš pažangiausių naujų technologijų, kurias kariuomenė laiko ateities ginklais. Idėja apie ginklą, galintį šviesos greičiu pataikyti į kelis taikinius, yra viliojanti, nes gali veikti autonomiškai ir nereikalauja brangios amunicijos, tik prieigos prie elektros.

Kai kurios šalys, pvz., JAV, JK, Rusija ir Kinija, jau planuoja naudoti galingus lazerius kovai su dronais, raketomis, hipergarsiniais ginklais ir kitomis grėsmėmis, daugiausia iš oro. Kaip pažymi „New Atlas“, Australijos valdžia pasirodė ambicingesnė – Gynybos departamentas 2020 m. plane nurodė, kad lazerių programa turėtų suteikti armijai ginklą, galintį smogti šarvuočiams, įskaitant pagrindinius kovos tankus.

Galingiausias lazerinis ginklas pasaulyje yra „Lockheed Martin“ sistema, kuri generuoja 300 kW galios spindulį. To pakanka sunaikinti daugybę grėsmių, tačiau dronai, raketos ir orlaiviai yra apsaugoti daug blogiau nei tankai su sunkiais daugiasluoksniais šarvais. Galingesnis lazeris reiškia visos ginklo sistemos atnaujinimą, įskaitant maitinimo šaltinį, legiruotą šviesolaidinę ritę, kuri generuoja spindulį, fokusavimo lęšius, taikymo sistemą, spindulio kompensatorius ir kitus elementus.

 

Australijos gynybos departamentas pabrėžė, kad „QinetiQ“ yra „pasaulio lyderis“ didelės galios lazerinių tyrimų ir technologijų srityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(0)
(18)

Komentarai ()