Naujas kirtis iš Kadyrovo. Paskelbė, kaip vyko pokalbis su Prigožinu  ()

Konfliktas tarp Čečėnijos vado Ramzano Kadyrovo ir „Wagner“ lyderio Jevgenijaus Prigožino įgauna pagreitį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kadyrovas ir Prigožinas nebebando kurti draugystės iliuzijos. „Wagner“ vadovas Prigožinas, turbūt siekdamas dėmesio, įžeidinėja ne tik Rusijos gynybos ministeriją ir Putiną, bet ir Ramzaną Kadyrovą. Čečėnijos vadovas, matyt, bandė ignoruoti konfliktą, manydamas, kad Kremlius toleruoja tokį Prigožino elgesį. Tačiau pastaruoju metu jų santykiai pasiekė ribą.

„Po dar vieno Prigožino pareiškimo buvo paskambinta. Paskambinau. Ne dėl teismo telefonu, o paklausti, kur yra Prigožinas, kad privažiuočiau pasikalbėti akis į akį", – apie konfliktą kalbėjo Kadyrovas.

Anot jo, pokalbis telefonu prasidėjo nuo būtinybės padėti tašką, ir jam atrodė, kad situacija bus išspręsta. Tačiau „Wagner“ vadas kitą dieną tęsė Kadyrovo karių engimą.

„Prigožinui niekas nežadėjo banditinio susišaudymo... Buvau pasiruošęs vykti, skristi pasikalbėti akis į akį. Tačiau kitame savo pareiškime Prigožinas sugebėjo visa tai apibūdinti 90-ųjų stiliumi“, – skundžiasi Kadyrovas.

Jį įžeidė Prigožino žodžiai, kad čečėnai Rusijoje yra tautinė mažuma. „Čečėnai Rusijoje – ne mažuma, o trečia pagal dydį tautybė. Tituluota, laikas žinoti!“ Kadyrovas pasipiktino.

 

Prigožinas, pasak Kadyrovo, skundžiasi ginklų ir amunicijos stygiumi, tačiau pats tiekia maistą Rusijos gynybos ministerijos reikmėms ir iš to gauna geras stabilias pajamas. Taigi, iš vienos pusės jis kritikuoja ministeriją, iš kitos - jai dirba. „Mes žinome visas subtilias šio proceso detales“, – Kadyrovas užsiminė, lyg norėdamas pasakyti, kad yra pasirengęs atskleisti dar daugiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(14)
(4)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: