[ŽT] Lenkijos pasieniečiai apšaudyti iš Baltarusijos pusės. Kas vyksta?  ()

Pasak Lenkijos pasienio apsaugos tarnybos pulkininko Arkadiuszo Tywoniuko, nepažįstamas asmuo šaudė į lenkų tarnybinį automobilį, kuriame buvo du darbuotojai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos pasieniečiai pranešė, kad prieš kelias dienas nežinomas šaulys iš Baltarusijos teritorijos apšaudė jų tarnybinį automobilį. Jame tuo metu buvo du pareigūnai, bet jie nenukentėjo. Kulkos apgadino automobilio veidrodėlį, sudaužė langą.

Pasak Lenkijos pasienio apsaugos tarnybos pulkininko Arkadiuszo Tywoniuko, panaudoto ginklo tipas vis dar nežinomas, tačiau „kulkos greitis ir kinetinė energija buvo reikšmingi“. Tiesa, šaulys galėjo panaudoti pneumatinį ginklą.

„Negalime pasakyti, ar jie šaudė iš pneumatinio ginklo, ar iš kokio nors kito, bet bet kuriuo atveju kulka įskriejo pro šoninį automobilio langą ir pramušė kitos pusės langą“, – aiškino Tywoniukas.

 

Jis pridūrė, kad pasieniečiai nuolat patruliuoja palei sieną su Baltarusija, juos kasdien lydi Baltarusijos teritorijoje esantys migrantai, kurie svaido akmenis ir šakas. Dažniausiai tai yra piliečiai iš Afganistano, Sirijos, Irako, Jemeno ir Somalio. Pranešama, kad nuo 2023 metų pradžios Lenkijos pasieniečiai užregistravo apie 12 000 bandymų nelegaliai kirsti sieną.

(8)
(18)
(-10)

Komentarai ()