Tai tiesiog nerealu! Ukrainos tanko operatorius pavogė iš rusų T-90 (Video)  ()

Okupantai plėšikavo ir paliko savo tanką be priežiūros vidury kaimo Donecko srityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 59-osios brigados kariai pavogė geriausią Rusijos tanką T-90. Tanko vadas Serhijus Ivaniukas papasakojo tanko užgrobimo istoriją televizijos kanalui „Espresso“.

48 metų Serhijus Ivaniukas, kilęs iš Chersono srities, po plataus masto invazijos į Rusiją išėjo į karą savanoriu ir šiuo metu gina Charkivo sritį. Pasak kariškių, 2022 metų balandį jis su kolegomis iš 9-ojo bataliono sugebėjo atimti iš okupantų T-90 Donecko srities Novopilio kaime.

Žvalgyba pranešė, kad gyvenvietėje plėšikauja rusų kariai ir kartais be priežiūros palieka savo įrangą. Ukrainos kariai leidosi į reidą, padedami žvalgų aplenkė visas kelio užtvaras ir vidury gatvės aptiko tanką be įgulos – iš pradžių norėjosi jį sudeginti, bet Serhijus Ivaniukas pasiūlė jį pavogti.

Kovotojai prisėlino prie tanko ir įlipo į vidų. Tanko vairuotojas pažymėjo, kad turėjo skirti bent 10 minučių, kad išsiaiškintų, kaip valdyti tanką ir jį paleisti – viduje esantys įrenginiai išdėstyti kitaip nei senesniuose modeliuose, kuriuos įpratę eksploatuoti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai. Užgrobtas T-90 buvo nugabentas į Ukrainos kontroliuojamą teritoriją, kur buvo išardytas ir paruoštas kovai jau Ukrainos pusėje.

 

„Turėjau būti atsargus“, – pažymėjo Serhijus Ivaniukas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(235)
(4)
(231)

Komentarai ()