Prancūzija slapta sukūrė galingą ginklą „Aarok“. Jis nebijo Rusijos oro gynybos (Foto, Video)  (3)

Naujasis dronas taps pavojingu konkurentu amerikietiškam MQ-9 „Reaper“ ir turkiškam „Bayraktar Akinci“, jei gamintojai ištesės savo pažadus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzija slapta sukūrė karinį droną „Aarok“, kuris nebijo Rusijos oro gynybos sistemų. Projekto detales skelbia „The Drive“.

Mažai žinoma gynybos kompanija „Turgis & Gaillard“ prieš kitą savaitę įvyksiančią Paryžiaus oro parodą pristatė savo drono „Aarok“ prototipą. Modelis skirtas skrydžiams vidutiniame aukštyje ir dideliais atstumais, atlikti žvalgybą, vykdyti smūgius ir perduoti ryšius. Pirmasis drono skrydis planuojamas 2023 m., o paleidimas – 2025 m.

„Aarok“ išsiskiria dideliu dydžiu, jo sparnų plotis siekia 22 metrus, o fiuzeliažas atrodo stambesnis nei amerikietiško MQ-9A „Reaper“. Naujovė taip pat sveria daugiau nei konkurentas iš JAV: 2,5 t prieš 2,2 t. Maksimalus kilimo svoris – 5,4 t, todėl „Aarok“ gali gabenti 2,7 t naudingo krovinio, įskaitant 1,5 t ginklų.

Drono prototipas varomas 900 kW „Pratt & Whitney Canada PT6“ turbopropeleriniu varikliu, kuris varo priekyje esantį sraigtą. „Turgis & Gaillard“ ateityje planuoja įdiegti pažangesnį „Safran Ardiden 3“ arba „GE Aviation Catalyst“ turbopropelerinį sraigtą.

 

 

Smūgio misijoms kariuomenė galės aprūpinti „Aarok“ didelio tikslumo HAMMER bombomis, kurios gali būti su įvairiomis valdymo sistemomis: palydovinėmis (GPS), inercinėmis, lazerinėmis, infraraudonųjų spindulių ir įvairių dydžių kovinėmis galvutėmis.

Žvalgybos misijoms kūrėjai žada didelio našumo optoelektroninius ir elektromagnetinius jutiklius, didelę kamerą, kelių režimų radarą ir radijo techninės žvalgybos įrangą. Dronas taip pat naudos „Battlefield Airborne Communications Node“ (BACN) analogą – JAV oro pajėgų oro ryšių sistemą.

 

 

Matmenys, paskirtis ir ilgesnis nei 24 valandų skrydžio nuotolis leidžia „Aarok“ priskirti tai pačiai klasei, kaip ir „General Atomics Aeronautical Systems“ gaminamą „Reaper“. Anot analitikų, „Turgis & Gaillard“ planuoja konkuruoti su amerikiečiais, kurie Prancūzijai jau tiekė šešis modelius MQ-9A Block 1 ir Block 5. Kitas „Aarok“ konkurentas bus turkiškas „Bayraktar Akinci“ iš „Baykar“. Apskritai „Turgis & Gaillard“ turi galimybę laimėti rinką, jei pasiūlys kokybišką ir nebrangų droną su pigesniais serijiniais ginklais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(0)
(36)

Komentarai (3)