Per dieną išlaisvinta teritorija kaip pusė Bachmuto  ()

Ukrainos gynybos pajėgos daro didelę pažangą Pietų frontui priklausančioje Velyka Novosilkos srityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariai, vykdydami savo kontrpuolimą, ir toliau ardo Rusijos gynybą. Ukrainos ginkluotosios pajėgos daro didelę pažangą Velyka Novosilkos srityje, Pietų fronte.

Tai tapo žinoma iš projekto „DeepState“ žemėlapio.

Nuo birželio 10 d. Velyka Novosilkos rajone Ukrainos ginkluotosios pajėgos grąžino beveik 45 kv. km teritorijų. Iš jų kiek daugiau nei 24 kv. km buvo išlaisvinti, sprendžiant pagal žemėlapį, per pastarąją dieną. Tai teritorija kaip pusė Bachmuto.

Velyka Novosilkos srityje į Ukrainos kontrolę sugrįžo mažiausiai trys kaimai: Neskučnė, Blahodatnė ir Makarivka. Tai patvirtina Rusijos propagandiniai kanalai.

Rusijos Federacijos gynybos ministerija šiuo metu gyvena savo susikurtoje realybėje, kalbėdama apie tai, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas tariamai buvo atremtas visomis kryptimis.

 

Atkreipkite dėmesį, kad tai, toli gražu, ne vienintelis fronto sektorius, kuriame Ukrainos ginkluotosios pajėgos juda į priekį.

Pasak Ukrainos ginkluotųjų pajėgų brigados generolo Oleksijaus Gromovo, vasaros kontrpuolimo metu jau buvo išlaisvinta apie 100 kv. km. Ir tai tik pradžia. Ukrainos rezervai dar nebuvo mesti į mūšį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(0)
(40)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: