Monstriškas Ukrainos smūgis. „Susprogdinta 2500 tonų amunicijos. Viskas išlėkė į orą“  ()

Didelio šaudmenų sandėlio Rykovės kaime likvidavimas taps rimta problema Rusijos kariuomenei per Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-21 Monstriškas Ukrainos smūgis. „Susprogdinta 2500 tonų amunicijos. Viskas išlėkė į orą“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Birželio 18 d. Ukrainos ginkluotosios pajėgos smogė dideliam amunicijos sandėliui Rykovėje Chersono srityje, kuris taip pat buvo geležinkelio mazgas, Rusijos ginkluotųjų pajėgų naudojamas kaip logistikos centras ginklams ir šaudmenims perskirstyti.

„Telegram“ kanalo „Šnipų dosjė“ autoriai rašo, kad ruošiantis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimui dauguma Rusijos ginkluotųjų pajėgų karinių dalinių nusprendė griežtai reguliuoti šaudmenų sunaudojimą. Sutaupytą amuniciją jie norėjo panaudoti, kai užpuls Ukrainos gynėjai.

„Vyriausioji krypties vadovybė nusprendė koncentruoti šovinius logistikos sandėliuose, apie kuriuos esą žinojo ribotas skaičius žmonių (siekiant laikytis saugumo priemonių, buvo griežtai ribojamas civilių patekimas). Tai baigėsi žiauriu pokštu Rykovės atveju“, - rašo kanalas.

Birželio 18 d. 03.58 val. į Rykovės kaime esantį sandėlį Ukrainos ginkluotosios pajėgos paleido dvi britų raketas „Storm Shadow“. Dėl to joms pavyko sunaikinti daugiau kaip 90 proc. tuo metu sandėlyje buvusio turto.

„Skaičiais skaičiuojama, kad nuostoliai siekia apie 2500 tonų amunicijos. Mėgstantiems skaičiuoti vagonais – 60 vagonų. Mėgstantiems skaičiuoti sunkvežimiais – 450 sunkvežimių „Ural“, - patikslino „Telegram“ kanalo autoriai.

 

Daugiausia sandėlyje buvo laikomi sviediniai tankams, patrankoms, haubicoms, raketinei artilerijai, minos ir kt.

„Remiantis prarasto turto sąrašu, dėl Rykovės puolimo buvo sunaikinta 170 sistemų „Kornet“ ir amunicija joms... Tai vienas svarbiausių ir nemaloniausių nuostolių Rusijos ginkluotųjų pajėgų daliniams“, - sakoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(69)
(0)
(69)

Komentarai ()