„Degins“ dronus ir laivus. Pirmą kartą išbandytas monstrinis lazerinis ginklas (Video)  ()

2 kW galios HELMA-P sistema itin tiksliai pasiekia dronus iki 1 km atstumu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzijos karinis jūrų laivynas ir kompanija CILAS atliko HELMA-P lazerinės sistemos, skirtos sunaikinti dronus, kovinius bandymus. Sistema išbandyta fregatoje „Forbin“. Apie tai praneša „Naval News“.

2019 m. CILAS ir „Ariane Group“ sukūrė didelės energijos lazerį su keliais pritaikymais. Sistema susideda iš 2 ašių bokštelio su daugybe optinių jutiklių ir paties lazerio modulio, kurio galia 2 kilovatai, jį valdo vienas operatorius per specialią sąsają.

CILAS užtikrina, kad HELMA-P gali smogti į dronus iki 1 km atstumu, o tai yra 3-4 kartus toliau nei konkurentų technologijos. Šiuo metu kūrėjai bando, kaip efektyviai sistema gali „sudeginti“ kitus taikinius, pavyzdžiui, greitaeigius kovinius katerius ir priešo laivų antenas.

2023 m. Paryžiaus oro parodoje CILAS pademonstravo naują HELMA-P bokštelio versiją su naktinio matymo kamera, kurią planuojama pristatyti 2025 m.

Birželio 12–14 dienomis Prancūzijos kariškiai išbandė HELMA-P pajėgumus Viduržemio jūroje, atakuodami taikinius iš „Horizon“ klasės fregatos, kaip dalį „antidronų“ programos, kuriai vadovauja Gynybos įsigijimo agentūra (DGA). Anot „Naval News“, sistema parodė didelį tikslumą ir efektyvumą kovojant su priešo bepiločiais orlaiviais virš jūros. Sėkmingi bandymai leis pagal prototipą sukurti visavertį lazerinį ginklą.

 

 

Prancūzijos karinis jūrų laivynas kartu su DGA ir sąjungininkų šalių kariuomenėmis aktyviai dalyvauja kuriant galingą kovos su dronais technologiją, nes dronai jūroje kelia didelę grėsmę. Jie gali būti naudojami ne tik atliekant žvalgybą, bet ir atakuojant laivus ar lėktuvus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(0)
(22)

Komentarai ()