[ŽT] Situacija pasikeitė iš esmės. Kas nutiko Kachovkos rezervuarui? (Video)  ()

Kachovkos hidroelektrinės užtvanka birželio 6 dieną buvo sunaikinta. Tuo metu ją kontroliavo Rusijos pajėgos, ukrainiečiai prie jos neturėjo priėjimo. Ištisas dienas potvynio vanduo plovė kaimus, griovė gyvenimus, pavojingai išnešiojo rusų dėliotas minas. Ir galiausiai nuslūgo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete pasirodė palydovinės Kachovkos HE rezervuaro nuotraukos prieš ir po užtvankos susprogdinimą.

Vienos sekundės klipas turi vos du atvaizdus, bet jie pasakoja skaudžią istoriją. Kachovkos užtvankos rezervuaras užėmė 2 155 kvadratinių kilometrų plotą ir vietomis buvo gana gilus. Dabar Dnipras po truputį suranda daugmaž natūralią vagą. Šis rezervuaras buvo svarbus vandens šaltinis visai Pietų Ukrainai, įskaitant ir Krymo pusiasalį. Kentės žemės ūkis ir vietinė ekosistema. Ir Juodoji jūra, į kurią plūstelėjo neįprastai daug gėlo vandens.

 

Rusija iki šiol neigia susprogdinusi Kachovkos užtvanką. Jos troliai internete kalba apie tai, kad ji galėjo griūti netyčia, o oficialūs Rusijos pareigūnai teigia, kad rankas galėjo prikišti Ukraina. Ukrainos pajėgos užtvankos nekontroliavo labai ilgą laiką ir neturėjo jokios prieigos prie jos. Ypač suprantant, kad tokiam statiniui sunaikinti reikėjo labai daug sprogmenų.

(6)
(31)
(-25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: