„Ji pati pasirenka taikinį ir puola.“ Kodėl „Storm Shadow“ dar nesmogė Krymo tiltui?  ()

Per Krymo tiltą rusai gauna apie 30% karinės amunicijos, todėl svarbu jį sunaikinti. „Storm Shadow“ raketos, kurias gavo Ukraina, galėtų padėti tai padaryti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas, lakūnas-instruktorius ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Romanas Svitanas mano, kad netrukus išgirsime gerų naujienų apie Krymo tiltą.

Svitanas pažymėjo, kad „Storm Shadow“ raketa turi pranašumą – ji iš palydovinės valdymo sistemos persijungia į infraraudonųjų spindulių šiluminio nukreipimo sistemą, o tada pati pasirenka taikinį ir jį sunaikina.

„Neįmanoma jos valdyti, ji pasirenka taikinį ir atakuoja pati. Visada šalia eina trukdanti raketa. Pirmojo smūgio Luhanskui metu rusai pastebėjo ADM-160 raketą. Tai - trukdanti raketa, kuri kelioms sekundėms apakina priešo radarus su tam tikra elektronine įranga. Ji leidžia „Storm Shadow“ raketai atakuoti“ – paaiškino Svitanas.

Karo ekspertas pabrėžė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos jau zondavo Rusijos oro gynybos sistemą, todėl raketa „Storm Shadow“ savo taikinį turėtų pasiekti 100 %.

Kodėl tai dar nebuvo padaryta? Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas teigia, kad viskam savas laikas - taikiniai pasirenkami, kuriamas prioritetų sąrašas. Be  to, viena raketa nesugriautų tokio tilto.

 

Gali būti, kad Jungtinės Karalystės suteiktų „Storm Shadow“ naudojimas vis dar sukelia tarptautinių klausimų - Rusija perspėjo nenaudoti „Storm Shadow“ ir HIMARS atakuojant Krymą, nes laiko jį ne „specialiosios karinės operacijos“ veiksmų zona. Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu teigė, kad tokių ginklų panaudojimas prieš Krymą pavers JAV ir Jungtinė Karalystę konflikto dalyvėmis.

(20)
(8)
(12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: