„Prie galimybių ribos“. Prasideda kritinis etapas su „Titaniko“ batiskafu  ()

Žurnalistų teigimu, deguonies atsargos laive gali baigtis per kelias valandas. Tačiau šis laikas gali keistis priklausomai nuo ekipažo aktyvumo ir kvėpavimo dažnio.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-22 „Prie galimybių ribos“. Prasideda kritinis etapas su „Titaniko“ batiskafu  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dingęs batiskafas „Titan“ su turistais atsidūrė kritinėje situacijoje, nes deguonies atsargos beveik išseko. Paieškos operacija prie „Titaniko“ yra „prie galimybių ribos“. Tai pranešė televizijos kanalas NBC.

Batiskafo paieškos operacija Atlanto vandenyne pasiekė kritinį etapą. Manoma, kad deguonies atsargos laive gali baigtis po kelių valandų. Tačiau šis laikas gali kisti priklausomai nuo daugelio veiksnių, įskaitant įgulos aktyvumą ir kvėpavimo dažnį.

Gelbėtojams nepavyko rasti pasikartojančio beldimo šaltinio po vandeniu. Triukšmai buvo užfiksuoti maždaug prieš dieną, aptikimo zonoje buvo sutelkta paieškos operacija, tačiau tai nedavė rezultatų. Vėliau pareigūnai teigė, kad garsai gali būti nesusiję su dingusiu laivu.

 

Pranešimą apie JAV pakrančių apsaugos batiskafo dingimą pareigūnai gavo tik po aštuonių valandų. Laivas „Titanas“ sekmadienio rytą nustojo bendrauti po 1 valandos ir 45 minučių, tačiau oficialus pranešimas apie tai buvo paskelbtas tik vėlų vakarą. Jau pirmadienį buvo pradėtos aktyvios paieškos operacijos su orlaiviais, laivais ir hidroakustiniais plūdurais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(3)
(7)

Komentarai ()