[ŽT] Skelbiamos paliaubos! O gal Lukašenka nori vadovauti sukilimui prieš Putiną?  ()

Neišrinktas Baltarusijos vadovas Aleksandras Lukašenka skelbia, kad susisiekė su Prigožinu ir pasiekė paliaubų susitarimą. Bet ar tikrai?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-24 [ŽT] Skelbiamos paliaubos! O gal Lukašenka nori vadovauti sukilimui prieš Putiną?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lukašenka nori pasirodyti problemos sprendėju. Jis teigia, kad pasiektos paliaubos ir tai - jo pasiekimas.

Tuo tarpu „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas skelbia, kad „tam, kad nebūtų pralietas rusų kraujas, kolonos grąžinamos“ į barakus. Apie Lukašenką jis neužsiminė, bet panašu, kad bent jau kol kas „Wagner“ neketina rengti ginkluotų susidūrimų prie Rusijos sostinės.

Rusijos šaltiniai praneša, kad Prigožinui buvo pažadėta, kad „Wagner“ kariai nebus liečiami, o „Šoigu ir Gerasimovo problema bus išspręsta“. Gynybos ministras Sergejus Šoigu ir Rusijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininkas Valerijus gerasimovas buvo vieninteliai Prigožino taikiniai. Tai - nepatvirtinta informacija.

Bet ar viskas tikrai taip? Atvirųjų šaltinių analitikai teigia, kad viskas panašu į psichologinę operaciją. Tuo tarpu Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas kelia kitą versiją - „gali būti, kad Lukašenka vadovaus sukilimui prieš Putiną“.

 

Lukašenka anksčiau demonstruodavo norą vadovauti Rusijai, bet tokių karjeros kelių ten tiesiog nėra.

Bet kuriuo atveju, atrodo, kad ginkluotų susirėmimų prie Maskvos šiandien nebus. Įdomu, kad Prigožinas kalba apie kraujo praliejimą - abi pusės jau patyrė nuostolių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(19)
(10)
(9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: