[ŽT] Putino atstovas atsakė, ar maište dalyvavę „Wagner“ kovotojai ir Prigožinas bus teisiami  (2)

Nors Jevgenijus Prigožinas ir atšaukė „Wagner“ Maskvos šturmą, dideli nuostoliai vis tiek buvo sukelti. Tiek dėl numuštų lėktuvų ir sutelktų pajėgų kaštų, tiek dėl žalos Putino reputacijai būtų logiška, kad Prigožino lauktų teismas. Bet ar jis bus teisiamas?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-24 [ŽT] Putino atstovas atsakė, ar maište dalyvavę „Wagner“ kovotojai ir Prigožinas bus teisiami  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nusikaltimas buvo - karinis maištas ir net raginimas jį organizuoti yra draudžiami. Bet bausmės nebus.

Kremliaus spaudos sekretorius atskleidė, kad derybose buvo pasiektas įdomus susitarimas su „Wagner“ vadu.

Kremlius teigia, kad Jevgenijus Prigožinas išvyks į Baltarusiją – tai ir yra tas susitarimas, kuriam tarpininkavo Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka. Jis sutiko išvykti iš šalies mainais į kaltinimų panaikinimą. Taigi, Prigožinas nebus persekiojamas. Nors, žinant kas nutinka Putino priešininkams, sunku įsivaizduoti, kad tremtyje Baltarusijoje jis bus saugus.

Peskovas taip pat sakė, kad „Wagner“ kovotojai, kurie nedalyvavo sukilime, pasirašys sutartis su Gynybos ministerija ir taps reguliariųjų pajėgų kariais. O tie, kurie dalyvavo, nebus kaltinami. Vėlgi, tai - susitarimo su Prigožinu pasiekimas.

 

Prigožinas visą šį maištą pradėjo, nes norėjo pašalinti gynybos ministrą Sergejų Šoigu ir Rusijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininką Valerijų Gerasimovą. Tačiau Peskovas teigia, kad apie personalo pakeitimus su Prigožinu net nebuvo kalbama.

(8)
(31)
(-23)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: