„Gali būti, jog Prigožinas gavo branduolinių ginklų.“ Skelbiamas didžiulis pavojus  (2)

Anot Rusijos laisvės legiono vado, Prigožino maištas įrodė, kad Putino režimui nuversti nereikia milijono karių. Rusijos prezidentas teisėsaugos institucijose neturi autoriteto, o Kadyrovo „Achmat“ kovotojai yra ne kas kita, kaip žiniasklaidos projektas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-27 „Gali būti, jog Prigožinas gavo branduolinių ginklų.“ Skelbiamas didžiulis pavojus  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wagner“ vadovo Jevgenijaus Prigožino maištas parodė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nekontroliuoja situacijos šalies viduje, o tikroji valdžia yra „gaujų vadų“ rankose, teigia Rusijos laisvės legiono vadas „Cezaris“.

„Wagner“ savininko Jevgenijaus Prigožino maištas prieš maniako Putino režimą parodė, kad jo Rusija mažai kuo skiriasi nuo bananų respublikos. Institucijos nieko negali, prezidentas nekontroliuoja situacijos, o tikroji valdžia yra gaujų vadų rankose“, – pažymėjo „Cezaris“.

Jis teigia, kad pasaulis dabar gali padaryti kelias išvadas. Pirma, chaosas Rusijoje paralyžiavo šalį greičiau nei per dieną. Rusijos kariuomenė ir jėgos struktūros de facto nustojo egzistuoti kaip vienas organizmas ir nepademonstravo jokio pasipriešinimo.

„Putino valdžia ir branduolinio arsenalo likimas pakibo ant plauko. Prigožinas pasitraukė, bet yra tikimybė, kad į jo rankas pateko branduoliniai ginklai. Situacija gali pasikartoti bet kurią akimirką. Tada visos sutartys ir susitarimai dėl branduolinio ginklo neplatinimo netektų prasmės, o jų panaudojimo grėsmė taptų visiškai reali“, – sakė Rusijos laisvės legiono vadas.

 

Antra, jo nuomone, kariniuose reikaluose svarbu ne karių skaičius, o įgūdžiai. Jis įsitikinęs, kad Putino režimą galima nuversti be milijonų karių ir šimtų tūkstančių tankų.

„Pakanka poros dešimčių tūkstančių gerai apmokytų ir motyvuotų kovotojų. Kaip parodė Prigožino kelionė, pačioje Rusijoje nėra nė saugumo sistemos užuominos, o teisėsaugos institucijos pajėgios tik išsklaidyti demonstracijas“, – pažymi karys.

Anot jo, Rostovą prie Dono kontroliavo keli tūkstančiai Prigožino kovotojų, o kur tuo metu buvo FSB, policija, Nacionalinė gvardija - nežinoma.

 

„Cezaris“ mano, kad Putinas yra ne šiaip išprotėjęs, o tiesiog nekompetentingas, nes konflikto reguliavimo klausimą patikėjo faktiniam Baltarusijos vadovui Aleksandrui Lukašenkai - „Būtent Lukašenka išgelbėjo Putiną ir padėjo jam išlikti valdžioje“.

Rusijos laisvės legiono kovotojas įsitikinęs, kad Putinas prarado palaikymą ir autoritetą tarp teisėsaugos institucijų atstovų, o tokios karinės formacijos kaip Kadyrovo „Achmat“ yra ne tikra jėga, o žiniasklaidos projektas.

(36)
(5)
(31)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: