„Tai bus susinaikinimas.“ Ką „Wagner“ gali padaryti Baltarusijoje  ()

Jungtinių pajėgų vado teigimu, siena yra patikimai saugoma visą parą, o priešas gailėsis, jei nuspręs pradėti dar vieną sausumos invaziją šiaurės kryptimi.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-26 „Tai bus susinaikinimas.“ Ką „Wagner“ gali padaryti Baltarusijoje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wagner“ samdiniai greičiausiai nebandys atakuoti Ukrainos iš Baltarusijos teritorijos. Tai sekmadienį, birželio 25 d., Karinės žiniasklaidos centrui išplatintame komentare pareiškė Ukrainos jungtinių ginkluotųjų pajėgų vadas generolas leitenantas Serhijus Najevas.

Najevas pakomentavo ankstesnius pareiškimus apie galimą „Wagner“ dalyvavimą Baltarusijos Respublikos atakoje prieš Ukrainą.

„Noriu visus patikinti, kad padėtis šiaurinėje operatyvinėje zonoje išlieka stabili ir kontroliuojama. Dabar palei sieną nekaupiama nei priešo technika, nei gyvoji jėga. Valstybės siena yra patikimai saugoma visą parą", - sakė generolas leitenantas.

Ukrainos kariuomenės vadovas taip pat kalbėjo apie tai, kaip susiklostys situacija, jei Prigožino samdiniai ar Rusijos armija vis dėlto nuspręs pulti Ukrainą iš Baltarusijos.

„Jei taip atsitiks ir priešas bandys kirsti valstybės sieną, jiems tai bus ne kas kita, kaip savižudybė. Mūsų kariai yra pasirengę duoti vertą atsakymą kiekvienam, kuris išdrįs kirsti valstybės sieną su ginklais rankose“, – tikino jis.

 

Savo komentare Najevas sureagavo į britų generolo Richardo Dannato pareiškimą.

Jis savo ruožtu mano, kad Kremliaus vadovaujami Jevgenijaus Prigožino samdiniai galėtų pradėti puolimą prieš Ukrainos ginkluotąsias pajėgas iš Baltarusijos teritorijos.

„Tai, kad jis išvyko į Baltarusiją, kelia tam tikrą nerimą“, – sakė generolas.

Anot Dannato, jei Prigožinas aplink save išlaikys kovines pajėgas, jis vėl kelia grėsmę arčiausiai Kyjivo esančiam Ukrainos flangui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(3)
(35)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()