Rusijoje svarstomas Šoigu likimas. Ką nuspręs Putinas?  ()

J. Prigožino pastangos įtikinti V. Putiną savo lojalumu akivaizdžiai žlugo, nes jis ginkluotą sukilimą apibūdino kaip pasikėsinimą šantažuoti ir pasmerkė jo organizatorius kaip išdavikus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-27 Rusijoje svarstomas Šoigu likimas. Ką nuspręs Putinas?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas tikriausiai neatleis Sergejaus Šoigu iš Rusijos gynybos ministro posto, nes tai atrodys kaip nuolaida „Wagner“ grupės lyderiui Jevgenijui Prigožinui. Taip teigiama naujoje Amerikos karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje.

V. Putino vartojamas žodis „šantažas“ rodo, kad prezidentas jautė, jog J. Prigožinas bandė priversti jį priimti savo reikalavimus, o ne ketino tiesiogiai pulti Kremlių.

„Kremlius tikriausiai bando signalizuoti, kad S. Šoigu kol kas išlaikys savo poziciją ir V. Putinas nepasiduos šantažui“, – teigiama pranešime. Kartu pažymima, kad Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad birželio 26 d. S. Šoigu apsilankė nenustatytame Rusijos karių vadovybės štabe Ukrainoje – tai pirmasis jo pasirodymas viešumoje po J. Prigožino maišto. Matome, kad S. Šoigu lieka eiti pareigas.

Pranešime teigiama, kad šiuo metu neaišku, ar Kremlius pakeis S. Šoigu ir V. Gerasimovą, tačiau mažai tikėtina, kad RF iš karto imsis tokios drastiškos vadovybės rokiruotės, nes ji reikštų pasidavimą J. Prigožino reikalavimams. ISW anksčiau teigė, kad V. Putinas vertina lojalumą, o S. Šoigu ir V. Gerasimovas demonstravo savo lojalumą RF vadovui.

 

Tuo pat metu ISW priduria, kad Rusijos šaltiniai ir toliau prognozuoja Rusijos kariuomenės vadovybės pasikeitimą po J. Prigožino ginkluoto sukilimo, visų pirma, tinklaraštininkai pradėjo kampaniją, siekdami prastumti Tulos srities gubernatorių Aleksejų Diuminą į Rusijos gynybos ministrus. Paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame A. Diuminas birželio 25 d. lankėsi Tulos savanorių batalione, taip pat teigiama, kad Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FSB) dabar tiria A. Diumino ryšį su J. Prigožinu ir „Wagner“ prieigą prie „Pantsir“ raketų sistemų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(1)
(15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: