[ŽT] „Jis buvo tik paštininkas.“ Baltarusijos opozicija skelbia netikėtą žinią  ()

Anot Sviatlanos Cichanouskajos, A. Lukašenka buvo tik V. Putino pasiuntinys.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-27 [ŽT] „Jis buvo tik paštininkas.“ Baltarusijos opozicija skelbia netikėtą žinią  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja siūlė neperdėti Baltarusijos diktatoriaus Aleksandro Lukašenkos vaidmens stabdant „Wagner“ grupuotės vadovo Jevgenijaus Prigožino maištą. Kaip ji teigė interviu BBC metu, V. Putino ir J. Prigožino konflikte A. Lukašenka buvo „ne tarpininkas, o paštininkas“.

„Jis buvo V. Putino pasiuntinys“, – sakė S. Cichanouskaja

Kartu ji pažymėjo, jog J. Prigožino maištas pasauliui parodė, kad Rusijos prezidentas V. Putinas nėra visagalis, o tai turi įtakos ir A. Lukašenkos pozicijai.

„Silpnas V. Putinas reiškia silpną A. Lukašenką“, – sakė ji. Be to, S. Cichanouskaja pabrėžė, kad karinės grupuotės „Wagner“ buvimas Baltarusijoje sukels šalyje dar didesnį nestabilumą, nes joje jau dabar yra apie 5000 Rusijos kariškių.

 

Birželio 23 dieną „Wagner“ lyderis Jevgenijus Prigožinas pradėjo karinį maištą, tariamai turėdamas tikslą „sustabdyti“ korumpuotą Gynybos ministerijos vadovybę. Jo samdiniai laisvai kirto Rusijos sieną, perėmė Rostovo kontrolę ir pasiekė Maskvos sritį. Per tą laiką „vagneritai“ sunaikino septynis Rusijos aviacijos vienetus. Tačiau birželio 24 d. vakare, likus 200 kilometrų iki Maskvos, J. Prigožinas sustabdė karinės technikos judėjimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(4)
(11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: