Nesidalino nei su Ukraina, nei su NATO: prieš Prigožino maištą JAV gavo ypatingos informacijos  (2)

Žurnalistų teigimu, apie „Wagner“ vadovo J. Prigožino planus žinojo tik ribotas žmonių ratas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-27 Nesidalino nei su Ukraina, nei su NATO: prieš Prigožino maištą JAV gavo ypatingos informacijos  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikos žvalgyba nepasidalijo informacija ne tik su Ukraina, bet ir su NATO sąjungininkais.

JAV žvalgyba žinojo apie „Wagner“ vadovo Jevgenijaus Prigožino planus surengti karinį maištą Rusijoje, tačiau slėpė žvalgybos duomenis nuo sąjungininkų. Apie tai rašo CNN, remdamasi savo šaltiniais.

Anot žurnalistų, duomenys buvo labai slapti, todėl jais buvo dalijamasi tik su atrinktais sąjungininkais. Tarp jų buvo aukšto rango pareigūnai iš JK, bet ne NATO. Be to, tik nedidelis ir Vašingtono žmonių ratas žinojo, kad kažkam ruošiamasi.

Leidinys rašo, kad JAV tiksliai nenumatė kada J. Prigožinas planuoja imtis veiksmų. Manoma, kad jis ketins įgyvendinti savo planus po to, kai birželio 10 dieną Rusijos Federacijos gynybos ministerija paskelbė, jog visos privačios karinės grupuotės Rusijoje privalo pasirašyti sutartis su RF ginkluotosiomis pajėgomis.

Žvalgybos duomenų slaptumas buvo priežastis, kodėl kai kuriuos aukštus Europos pareigūnus ir net aukštus JAV vyriausybės pareigūnus J. Prigožino maištas nustebino.

 

Pranešama, jog NATO jau išreiškė nusivylimą, kad JAV žvalgybos duomenys nebuvo perduoti blokui. Tačiau jei tai būtų buvę padaryta, galėjo būti atskleisti itin slapti šaltiniai.

Informatoriai žurnalistams sakė, kad Ukrainos pareigūnai taip pat nebuvo informuoti apie J. Prigožino planus sukilti. JAV žvalgyba baiminosi, kad rusai perims ukrainiečių ir amerikiečių pokalbį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(4)
(22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)

Susijusios žymos: