[ŽT] „Tai neįkainojama. Tai turime iš jų paimti.“ Lukašenka jau paskelbė, ką darys su „Wagner“ smogikais  ()

Baltarusijos prezidentu pasiskelbęs Aleksandras Lukašenka mano, kad „Wagner“ vadų patirtis turėtų būti panaudota stiprinant Baltarusijos kariuomenę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-28 [ŽT] „Tai neįkainojama. Tai turime iš jų paimti.“ Lukašenka jau paskelbė, ką darys su „Wagner“ smogikais  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas leido „Wagner“ kariams išvykti į Baltarusiją su visu Jevgenijumi Prigožinu. Tie, kurie liks Rusijoje, galės tapti reguliarios kariuomenės kariais. „Wagner“ kaip Rusijos organizacija, atrodo, išnyks, bet gal ims veikti Baltarusijoje?

„BelTA“ cituoja Lukašenkos žodžius: „Dabar daug kalbama ir plepama: „Wagner“, „Wagner“, „Wagner“. Žmonės nesupranta, kad mes taip pat į tai žiūrime pragmatiškai. Jei jų vadai ateis pas mus ir mums padės... Patirtis. Klausykite, jie yra priešakinės linijos kariai, šturmuotojai. Jie mums pasakys, kas dabar svarbu“.

Jis taip pat daug vilčių deda į „Wagner“ žinias apie šiuolaikines ginklų sistemas. „Jie pasakos apie ginklus: kurie veikė gerai, kurie ne. Ir taktika, ir ginklai, ir kaip pulti, kaip gintis. Tai - neįkainojama. Tai reikia paimti iš „Wagner“. Nėra ko jų bijoti“, – pabrėžė Lukašenka.

(8)
(22)
(-14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: