[ŽT] Didelis smūgis Rusijai. Skelbiama, ką susprogdino „Wagner“. „Jų tėra vos 12. Jie kontroliuoja viską“  ()

Per Prigožino maištą „Wagner PMC“ samdiniai sugebėjo sunaikinti karinius sraigtasparnius ir lėktuvą Il-22M.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-30 [ŽT] Didelis smūgis Rusijai. Skelbiama, ką susprogdino „Wagner“. „Jų tėra vos 12. Jie kontroliuoja viską“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikslus Rusijos karinių orlaivių, kuriuos samdiniams pavyko sunaikinti per nepavykusį Prigožino maištą, skaičius iki šiol nežinomas.

Birželio 29 d. Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos spaudos tarnyba išsakė pagrindines tezes apie orlaivį IL-22M.

Įdomiausia tai, kad Rusijos karinės oro pajėgos iš viso turėjo dvyliką Il-22M tipo orlaivių. Gynybos ministerija juos aktyviai naudoja karinės aviacijos judėjimui kontroliuoti, taip pat radijo ryšio užduotims vykdyti. Būtent šio tipo orlaiviai atlieka vieną pagrindinių vaidmenų Rusijos ginkluotosiose pajėgose kare su Ukraina.

Dėl savo didelės svarbos ir vertės visi jie buvo skraidinami kuo toliau nuo Ukrainos sienos, kad nebūtų perimti oro gynybos sistemos.

Šio tipo orlaivių praradimas turėtų didelį poveikį Rusijos ginkluotųjų pajėgų antžeminėms ir oro karinėms operacijoms. Be to, birželio 23 ir 24 d. Rusijos karinės oro pajėgos neteko ne tik orlaivių, bet ir pilotų bei įgulos narių. Šie nuostoliai neigiamai paveiks V. Putino kariuomenės moralę.

 

Ateityje ši situacija privers Rusijos Federaciją atsargiau eksploatuoti lėktuvus IL-22M. Tikėtina, kad tai pakenks Rusijos gebėjimui vadovauti ir koordinuoti savo pajėgas, ypač intensyvių operacijų laikotarpiais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(26)
(1)
(25)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()