„Jis nori greitos pergalės.“ „Times“ skelbia, kokį košmarą gali įsakyti Putinas  ()

Kremliaus vadovas siekia greitų pergalių, todėl pasikliauja sprendimais, kurie padės pakeisti padėtį fronte ir paveiks rusų masių nuomonę Rusijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas gali įsakyti savo kariams susprogdinti Zaporožės atominę elektrinę, kad pabandytų sustiprinti savo pozicijas politinėje arenoje, kurią sukrėtė „Wagner“ maištas ir neigiami karo Ukrainoje rezultatai. Apie tai praneša „Times“.

Britų leidinio žurnalistai pažymi, kad Kremliaus vadovui, kaip autoritariniam lyderiui, svarbu išsaugoti veidą rinkėjų ir savo šalininkų akyse. Nemaža dalis jų mano, kad kariniai veiksmai yra „didžiulė strateginė Rusijos klaida“. Pasak leidinio, neseniai bandytas įvykdyti maištas taip pat gali paskatinti Kremliaus vadovą imtis kai kurių radikalių žingsnių.

„Tai pavojingas momentas V. Putino režimui. Ir todėl padidėjusio pavojaus momentas regionui“, - teigiama pranešime.

Karas Ukrainoje, kuriam faktiškai vadovauja Generalinio štabo viršininkas Valerijus Gerasimovas ir gynybos ministras Sergejus Šoigu, patyrė gėdingą fiasko. Ukrainos ginkluotosios pajėgos palaipsniui stūmė atgal įsiveržusius Rusijos karius. Vienintele Rusijos Federacijos pergale leidinys įvardijo žygį prie Bachmuto, kuriam vis dar gresia pavojus. Ši puolamoji sėkmė buvo pasiekta tik dėl „Wagner“ samdinių įsikišimo ir tik po daugiau nei dešimt mėnesių trukusių kovų, kurios iš abejų pusių pareikalavo milžiniškų išlaidų.

 

„Putinui gali kilti pagunda padidinti karo eskalavimo lygį, tikintis greitų pergalių“, - perspėja „Times“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(29)
(-25)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: