[ŽT] Medvedevas skelbia naują pagrindinį karo tikslą Ukrainoje  ()

Kovai užsitęsus ir Maskvai nepavykstant pasiekti pradinių tikslų, aukščiausioji Rusijos vadovybė nusprendė atsisakyti ultimatumo NATO.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Likus kelioms savaitėms iki 2022 m. vasario 24 d., Rusijos politikai reikalavo, kad Aljansas „pasitrauktų“ iki 1997 m. sienų.

Rusijos saugumo tarybos pirmininko pavaduotojo Dmitrijaus Medvedevo straipsnyje laikraštyje „Rossijskaja gazeta“ buvo pažymėta, kad Rusija esą niekada nebandė suvaržyti NATO. Be to, Suomijos įstojimas į Aljansą ir planuojama Švedijos narystė esą nebuvo nuostolingi Rusijai. Pasak buvusio Rusijos prezidento, šios dvi šalys „jau buvo susijusios“ su NATO. Tačiau jis nedetalizavo, kad Rusijos siena su Aljansu dabar pailgėjo tūkstančiais kilometrų, ir visa tai – dėl V. Putino „specialiosios karinės operacijos“.

„Mes visada prašėme tik vieno – atsižvelgti į mūsų rūpesčius ir nekviesti į NATO buvusių mūsų šalies dalių“, - rašo D. Medvedevas, - „ypač tų, su kuriomis turime teritorinių ginčų, todėl mūsų tikslas paprastas – pašalinti Ukrainos narystės NATO grėsmę.“

 

Jis įsitikinęs, kad Rusijai pavyks pasiekti šį tikslą bet kokiomis priemonėmis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(62)
(-59)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()