Branduoliniai ginklai atkeliavo į Belgiją, Vokietiją, Italiją, Nyderlandus ir Turkiją. Lenkija skelbia, kas vyksta  (1)

NATO yra branduolinė valstybė, o Rusijos agresija, artėjanti prie Lenkijos sienų, verčia galvoti apie papildomą apsaugą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-04 Branduoliniai ginklai atkeliavo į Belgiją, Vokietiją, Italiją, Nyderlandus ir Turkiją. Lenkija skelbia, kas vyksta  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos gynybos ministerija atskleidė, kodėl iš tikrųjų nori savo teritorijoje dislokuoti branduolinius ginklus ir kaip tai įvyks. Tai liepos 3 d. pareiškė krašto apsaugos viceministras Marcinas Očepa, pranešė dienraštis „Rzeczpospolita“.

Pasak jo, tame nėra nieko blogo, nes Varšuva, būdama visateisė NATO narė, gali to reikalauti. Ypač kai kaimyninė šalis, Baltarusija, ketina padaryti tą patį.

„Noriu visus nuraminti. Atminkite, kad mes jau esame NATO nariai. Aljansas yra branduolinė valstybė ir, jei prireiks, jis panaudos tokias priemones savo nariams apsaugoti, kokias manys esant reikalingas“, - sakoma pareiškime.

Kalbama apie programą „Nuclear Sharing“, pagal kurią NATO gali dislokuoti branduolinius ginklus narystę įgijusiose šalyse. Nuo 2009 m. pagal šią programą branduoliniai ginklai buvo dislokuoti Belgijoje, Vokietijoje, Italijoje, Nyderlanduose ir Turkijoje.

 

Ar jis atsiras Lenkijoje, priklausys nuo Baltarusijos ir Rusijos Federacijos veiksmų, sakė Marcinas Očepa.

„Mes signalizuojame savo sąjungininkams, kad jei Rusijos puolamasis potencialas ir toliau artės prie mūsų sienų, mes, kaip NATO, privalome siųsti signalus apie savo pasirengimą stiprinti savo gynybinius pajėgumus“, - sakoma pareiškime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(73)
(3)
(70)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)