[ŽT] „Nereikia jų gailėtis.“ Rusijoje prasidėjo karo pilotų persekiojimas  ()

Rusijoje prieš „Wagner“ nukreipta kampanija įgauna vis didesnį pagreitį. Dabar kliūva ir karo lakūnai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Birželio 24 d. kai kurie Rusijos karo pilotai atsisakė vykdyti įsakymą bombarduoti „Wagner PMC“ koloną, judančią Maskvos link. Tuos, kurie sutiko, sunaikino Jevgenijaus Prigožino samdiniai.

Rusijos Valstybės Dūmos narys Viktoras Alksnis teigia, kad lėktuvų įguloms buvo įsakyta atakuoti konvojumi judančią raketų sistemą „Pantsir“. Būtent iš jos, jei tikėti Rusijos kariuomenės versija, „Wagner“ numušė tris atakos sraigtasparnius.

„Smūgį buvo planuota suduoti didelio tikslumo valdomomis raketomis, kurios kėlė minimalią grėsmę civiliams gyventojams“, - tikina Alksnis.

Neapsikentęs politikas tikriausiai pamiršo, kad rusai galėjo savo akimis pamatyti šių smūgių rezultatus, kai supanikavusi aviacija, bandydama atkirsti Prigožino kovotojų puolimo kelius, sudaužė Rusijos Federacijoje tiltus kartu su civiliais automobiliais.

 

Tačiau kai kurie pilotai atsisakė vykdyti įsakymus. Dabar buvęs parlamentaras ragina nelaikyti šių kariškių didvyriais.

„Nevykdydami įsakymų šie lakūnai įvykdė karo nusikaltimą. Ir dabar, akivaizdu, kad jie pateks į karinį teismą, kuris anksčiau buvo vadinamas kariniu tribunolu. Nereikia jų gailėtis, juo labiau nereikia bandyti iš jų daryti didvyrių“, - tikina Alksnis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(22)
(18)
(4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()