Gali būti galutinis teroro išpuolis. Rusija skelbia grėsmingą pareiškimą dėl Zaporižios AE (Foto)  (1)

Įsibrovėliai masiškai palieka „Enerhodar“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atsižvelgiant į tariamą provokaciją Zaporižios AE teritorijoje, įsibrovėliai masiškai palieka „Enerhodar“. Rusai taip pat šalina savo patikros punktus netoliese.

Leidinys, remdamasis savo šaltiniais, teigia, kad įsibrovėliai masiškai atitraukia savo kariuomenę iš „Enerhodaro“. Anksčiau socialiniame tinkle Rusijos propagandistai skelbė įvairias klastotes, kad neva Ukraina gali surengti provokacijas ZAE.

Kas vyksta „Energodar“

Po IPSO išplatinimo „Telegram“ kanalais įsibrovėliai pradėjo bėgti iš laikinai užimtos Zaporižios srities dalies. Visų pirma, kariai masiškai palieka „Enerhodar“. Be to, iš dešimčių patikros punktų liko tik 2: nuo Vasilyvkos iki Melitopolio.

Pažymėtina, kad Rusijos „Telegram“ kanalai liepos 5-osios naktį sukėlė bangą, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos neva ketina atakuoti Zaporižios atominę elektrinę. Kaip rodo praktika, tokia informacija liudija, kad patys okupantai ruošiasi rengti provokacijas, pastebėjo žurnalistai.

Be to, prie dviejų Zaporižios AE energijos blokų buvo pastebėti į sprogmenis panašūs objektai. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas pažymėjo, kad ant trečiojo ir ketvirtojo jėgos agregatų išorinio stogo buvo matyti svetimkūnių. Šie sprogstamieji užtaisai nesugadins jėgos agregatų, tačiau okupantai gali griebtis provokacijos, kad sukurtų „Ukrainos ginkluotųjų pajėgų apšaudymo“ vaizdą ir kaltintų Ukrainą dėl teroristinio išpuolio.

Žvalgyba pakomentavo galimas provokacijas ZAE

 

Gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos direkcijos atstovas Andrijus Jusovas komentare paaiškino, kodėl rusai pradėjo platinti IPSO apie galimas provokacijas Zaporižios AE. Jis teigė, kad taip nutiko dėl kelių priežasčių.

Pirmiausia, jis paneigė Rusijos kaltinimus, kad Ukraina neva gali atakuoti stoties teritoriją bepiločiais orlaiviais. Antra, tai yra atsakas į plačią informacinę kampaniją, kurią Ukraina vykdo pasaulyje, nušviečiant Rusijos įsibrovėlių nusikaltimus Zaporižios atominės elektrinės ir kitų ypatingos svarbos infrastruktūros objektų teritorijoje. Tačiau, kita vertus, pasak Jusovo, tokios informacinės kampanijos ir IPSO iš tiesų gali būti vykdomos kaip pasiruošimas ir informacinė priedanga tikriems teroristiniams veiksmams.

 

„Šiuo metu kalbame apie branduolinio šantažo laipsnio kėlimą, IPSO vykdymą, siekiant pasėti paniką Ukrainos visuomenėje ir demoralizuoti Ukrainos gynėjus“, – pabrėžė Jusovas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(16)
(-12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: