„Jau turime nukentėjusių.“ Rusai puola su masinio naikinimo ginklu (Video)  (2)

Pasak Oleksijaus Dmitraškovskio, tarp Ukrainos kariškių jau yra aukų nuo cheminiuose ginkluose esančio elemento liuizito.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ginkluotosios pajėgos aktyviai naudoja cheminius ginklus prieš Ukrainos kariuomenę Bachmuto kryptimi. Tai pranešė Taurijos gynybos pajėgų atstovas Oleksijus Dmitraškovskis.

Jis teigė, kad, remiantis pirmine informacija, įsibrovėliai naudoja cheminį elementą liuizitą.

„Bachmuto kryptimi padėtis yra sudėtinga. Priešas vis dažniau naudoja cheminį ginklą. Taip, artilerijos apšaudymo metu naudojamas elementas, vadinamas liuizitu“, - sakė O. Dmitraškovskis.

Gynybos pajėgų pranešėjas sakė, kad tarp Ukrainos kariškių jau yra šio cheminio elemento aukų. Jis pažymėjo, kad jis sukelia pykinimą, vėmimą ir sąmonės netekimą.

Liuizitas yra trivalenčio arseno darinys, kurio junginiai yra labai toksiški.

1993 m. pasirašius Cheminio ginklo konvenciją, liuizitą naudoti kaip cheminį ginklą buvo uždrausta. Jis buvo įtrauktas į sąrašą, kuris reguliuoja pavojingų medžiagų gamybą ir apyvartą.

 

Šis cheminis elementas beveik neturi paslėpto veikimo, o jo poveikio požymiai atsiranda praėjus 3-5 minutėms po kontakto su oda ar organizmu. Žalos sunkumas priklauso nuo dozės ir laiko, praleisto liuizitu užterštoje atmosferoje. Įkvėpus jo garų ar aerozolio, pirmiausia pažeidžiami viršutiniai kvėpavimo takai.

Lengvai apsinuodijus, pažeidimas gali išnykti po kelių dienų. Sunkų apsinuodijimą lydi pykinimas, galvos skausmas, balso praradimas, vėmimas, bendras silpnumas. Krūtinės mėšlungis ir dusulys yra sunkaus apsinuodijimo požymiai. Nuodų lašui patekus į akis regėjimas prarandamas po 7-10 dienų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(24)
(-15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)

Susijusios žymos: