„Pasekmės būtų baisios. Net Maskva to bijo.“ Smūgis, kurio bijo net Putinas (Video)  (2)

Rusijos valdžia nesiruošia pakenkti ZAE.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aplink Zaporižios AE įtampa kyla, Maskva grasina susprogdinti stotį. Tačiau šiuo metu rizika yra labai maža.

Tokią nuomonę liepos 4-osios vakarą interviu žurnalistei Julijai Latyninai išsakė žinomas Rusijos politikos strategas Stanislavas Belkovskis.

Jis įsitikinęs, kad šiuo metu Rusijos valdžia nesiruošia pakenkti ZAE.

„Esu tuo tikras. Ne todėl, kad priskiriu Rusijos pusei tam tikras moralines savybes, o todėl, kad tai tikrai kategoriškai prieštarautų Rusijos interesams. Putinas dabar domisi derybomis ir tuo, kas yra „geros valios gestai“. „Visų pirma, tai Tarptautinio baudžiamojo teismo orderio atšaukimas“, – sakė Belkovskis.

Antroji priežastis, jo žodžiais, – Kremliaus „elito“ noras išlaikyti ekonominius ryšius su Vakarais. Jei ZAE būtų pakirsta, tie ryšiai būtų galutinai prarasti.

Viena iš nedaugelio svarbiausių šiuolaikinės Rusijos Federacijos ekonomikos struktūrų, susijusi su Putinui artimu Kovalčiukų klanu, yra „Rosatom“, kuri iki šiol nebuvo sankcionuota, nes urano tiekimas yra svarbus eilei šalių, ir yra svarbu su ja bendradarbiauti, statant elektrines toje pačioje Vengrijoje ir Turkijoje. Jei kas atsitiks dėl Rusijos Federacijos kaltės, tai „Rosatom“ tikrai bus pritaikytos visos sankcijos, nepriklausomai nuo šios priklausomybės. Ir tai vienas is paskutinių Rusijos Federacijos langų į pasaulį“, – aiškino Rusijos ekspertas.

 

Jis patikslino, kad Rusija dar turi šiokių tokių „langų“, o Kremliaus klanams jie itin svarbūs. Belkovskis mano, kad V. Putinas gali susprogdinti ZAE tik vienu atveju – pralaimėjimo atveju.

„Jis visada nori atrodyti mažesniu blogiu bet kokioje situacijoje. Jis stengėsi tokiu išlikti ir per Prigožino maištą: „Kad ir koks aš būčiau blogas, jei Prigožinas laimės, bus blogiau visiems.“ Ten, kur jis pasireiškė kaip kruvinas maniakas, jam nepavyko. Ir jei nepavyks kare, su Zaporižios AE viskas bus įmanoma“, – pareiškė Rusijos politikos strategas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(4)
(27)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)

Susijusios žymos: